Dupa 28 de presa, Horia Ghibutiu scoate o carte. #InTimpCeTuDormeai, la Editura Trei
Joi, 30 August 2018
 

Dupa 28 de presa, Horia Ghibutiu scoate o carte. #InTimpCeTuDormeai, la Editura Trei

adplayers.info

Cu o experienta jurnalistica de peste 28 de ani in presa scrisa, TV, radio si online, Horia Ghibutiu debuteaza ca scriitor, cu un volum inedit, nascut din ideile si notitele publicate initial pe Facebook pentru prietenii sai.  

#InTimpCeTuDormeai, cartea jurnalistului, va fi publicata de editura Trei si va putea fi gasita in librariile din toata tara din 3 septembrie.

Volumul cuprinde insemnarile de pe parcursul a patru luni, facute de Horia Ghibutiu in fiecare dimineata in metrou, pe drum spre serviciu.

„Vreme de noua luni (ultimele patru, reflectate aici) m-am trezit de cinci ori pe saptamana la ora 3:45, am plecat de acasa cel tarziu la 4:50 si am ajuns la birou nu mai tarziu de 5:25 — a fost o singura exceptie, in toamna lui 2017, cand s-a defectat metroul la Crangasi si am fost nevoit sa iau taxiul. Pentru celelalte detalii legate de modul in care s-a nascut acest serial virtual, ma tem ca va fi nevoie sa cititi pana la ultima postare”, povesteste autorul.

 Pe langa postarile publicate pe retelele de socializare, cartea cuprinde o serie de alte capitole importante, unul dintre ele fiind intitulat #InTimpCeEramZiarist, dedicat uneia dintre cele mai frumoase si tumultuoase perioade din viata lui Horia Ghibutiu: inceputurile sale in presa scrisa, in 1990. Detalii cu totul si cu totul inedite din acea perioada sunt dezvaluite in acest capitol, in care se vor regasi multi dintre colegii si oamenii care l-au marcat pe tanarul Horia Ghibutiu si care au trasat totodata destinul presei romanesti.

„Sunt nespus de incantat de faptul ca notitele mele matinale au ajuns o carte - „#InTimpCeTuDormeai” (Editura Trei, 2018)! Nu va lasati pacaliti de forma acestei carti ce aparent grupeaza niste postari din Social Media. De fapt, fiecare text e un mic exercitiu jurnalistic ingloband nelinistile mele legate de conditia media, a comunicarii in general, din acest mileniu. Cred ca publicarea acestui asa-zis jurnal al mersului la serviciu intr-un volum transforma cronicile clipei in ceva durabil, concret, nazuibil - asa cum e dragul meu tipar. Partea a doua cartii, #InTimpCeEramZiarist, e un omagiu adus inceputurilor, perioadei romantice si efervescente in care am intrat in presa, de unde, pana in ziua de azi, n-am mai iesit. Mi-ar placea sa ajungeti, dupa ce veti citi aceasta carte, la concluzia ca se citeste repede si se uita greu. Cel putin, eu asta mi-am propus!”, dezvaluie Horia Ghibutiu.

Vladimir Tismaneanu, scriitor, politolog, profesor de stiinte politice la Universitatea Maryland din Statele Unite ale Americii: „Am citit pe nerasuflate acest volum deopotriva sincopat si rotund, fragmentar si sferic. Horia Ghibutiu este un indragostit de cuvinte si de idei, traieste prin ele, respira prin ele. In acest volum, pe care l-am devorat in mai putin de o dimineata, jurnalistul stralucit (imi masor cuvintele!) este inlocuit de scriitorul autentic, cel care simte o nevoie vitala de a ne spune cum este ca luni la rand, cand noi dormim dusi, sa porti, in zori de zi, povara lumii pe umeri. O carte despre sine si despre cosmosul mediatic in care autorul traieste de decenii, despre cum poti ramane pur si tanar chiar atunci cand te confrunti cu vitregii politice si idiotie morala. O carte stenica despre timpuri astenice, un manifest pentru bucuria vietii in adevar.”

Camelia Cavadia, specialist in comunicare si scriitoare: „Parafrazandu-l pe Caragiale, Horia Ghibutiu simte enorm si vede monstruos, dar mai presus de orice este capabil sa scrie despre toate aceste lucruri. Scrie hipnotic si te face sa-l urmezi, indiferent de subiectul pe care-l abordeaza. Scrie cu migala, cu umor, cu seriozitate. Scrie pentru ca stie sa o faca. Ma bucur enorm pentru aparitia acestui volum si sper ca toti cei care i-au asteptat in fiecare dimineata postarile sa-i savureze acum cartea, iar ceilalti sa se bucure de povestile ce se ascund in spatele celui mai obisnuit cotidian.”

Cartea poate fi comandata de pe site-ul editurii Trei:

http://www.edituratrei.ro/carte/horia-ghibutiu-intimpcetudormeai/3262/

Mai mult in Media, PR, Carte

PUBLICITATE: