Dupa 10 ani de intrerupere, TVR CULTURAL va emite din nou in 2022
Miercuri, 07 Septembrie 2022

 

Credit: TVR

Canalul cultural al Televiziunii Romane isi va relua emisia, dupa 10 ani de intrerupere, dupa ce Consiliul National al Audiovizualului a aprobat in unanimitate, marti, 6 septembrie 2022, acordarea licentei pentru difuzarea pe satelit si in sistem digital terestru a postului de televiziune TVR CULTURAL.

AdPlayers. info

Consiliul National al Audiovizualului a aprobat marti, 6 septembrie 2022, in unanimitate, acordarea licentei pentru difuzarea pe satelit si in sistem digital terestru a postului de televiziune TVR CULTURAL. Potrivit postului public de televiziune, emisia TVR CULTURAL va fi reluata pana la finalul anului 2022.

„TVR va face mai mult pentru cultura romaneasca, vom imbina respectul pentru creatiile clasice, de patrimoniu, cu deschiderea spre proiectele moderne, actuale, vom oferi spatiu de expresie pentru un dialog viu, profund intre oamenii de cultura si artistii din generatii diverse”, a spus Dan-Cristian Turturica, PDG al SRTv.

TVR CULTURAL isi propune sa devina o platforma pentru promovarea valorilor culturale si spirituale fundamentale, precum si a creatorilor romani. Dinamica si realitatile mediului culturale vor face din acest canal al TVR purtatorul de mesaj al oamenilor de cultura si al artistilor autohtoni, dar si al institutiilor de specialitate din Romania. Totodata, TVR CULTURAL va prezenta publicului din Romania informatii la zi si mari evenimente culturale europene si internationale.

TVR CULTURAL a fost lansat in anul 2002, fiind si la acel moment singurul post TV din Romania cu profil exclusiv cultural. Emisia canalului a fost suspendata pe 15 septembrie 2012. Reinfiintarea canalelor TVR INFO si TVR CULTURAL a fost aprobata de Consiliul de Administratie al SRTv, in sedinta din 9 februarie 2022.

Mai mult in Media, TV,


PUBLICITATE: