Doina Gradea, TVR: Marea Finala Eurovision Romania, la Sala Polivalenta din Bucuresti
Sambata, 20 Ianuarie 2018

adplayers.ro

Doina Gradea, Director General TVR, a anuntat in premiera la conferinta de la Focsani ca Marea Finala Eurovision Romania va fi organizata la Bucuresti, in Sala Polivalenta. Directoarea generala interimara a mai spus ca Eurovision Romania va avea cinci semifinale, pe care postul public le va dedica sarbatoririi Centenarului si multumeste studiourilor teritoriale care s-au implicat pentru a organiza semifinalele in cele cinci orase: Focsani, Timisoara, Turda, Craiova si Sighisoara.

Eurovision la Focsani

Echipa Eurovision Romania a ajuns la Focsani, orasul care va gazdui prima semifinala a Selectiei Nationale. Inaintea spectacolului de duminica, 21 ianuarie, organizatorii show-ului de la Teatrul Municipal „Maior Gheorghe Pastia” din Orasul de pe Milcov au dezvaluit cateva informatii de culise, la conferinta de presa de vineri, 19 ianuarie.

La intalnirea cu jurnalistii au participat Doina Gradea, Director General Interimar TVR, Sorin Francu - director Teatrul Municipal din Focsani,  Marius Iorga si Ionut Mersoiu - viceprimari municipiul Focsani, Cezar Ghioca – regizor show, si Diana Dumitrescu, prezentator show.

 „In premiera, Eurovision Romania va avea cinci semifinale, pe care le dedicam sarbatoririi Centenarului. Am fi vrut sa organizam Selectia Nationala in 100 de locatii, pentru a duce evenimentul in cat mai multe orase, dar calendarul concursului nu ne-ar fi permis. Multumesc autoritatilor locale pentru implicarea in organizarea acestei semifinale. Multumesc si colegilor de la studiourile teritoriale, care s-au implicat pentru a organiza semifinalele in cele cinci orase: Focsani, Timisoara, Turda, Craiova si Sighisoara”, a declarat Doina Gradea la conferinta care a avut loc la Teatrul Municipal „Maior Gheorghe Pastia” din Focsani. „In premiera, va anunt ca Marea Finala va fi organizata la Bucuresti, in Sala Polivalenta, pe 25 februarie”, a dezvaluit Directorul General Interimar al TVR.

Diana Dumitrescu, frumoasa actrita care prezinta alaturi de Cezar Ouatu semifinalele si finala nationala Eurovision 2018, a declarat ca propunerea de a prezenta Eurovisionul reprezinta o mare bucurie pentru ea. „Sper sa ma ridic la inaltimea show-ului”, a completat Diana. Pentru regizorul semifinalei de duminica, Cezar Ghioca, realizarea spectacolului la Teatrul Municipal „Maior Gheorghe Pastia” este „o mare sansa”. „Teatrul din Focsani este o bijuterie arhitectonica. Decorul superb va aduce plus valoare show-ului”, a marturisit Cezar.

„Ne bucuram ca Televiziunea Romana prilejuieste teatrului nostru posibilitatea de a deveni un adevarat templu de cultura nationala, asa cum si-a dorit ctitorul sau si ne-am bucura foarte tare ca unul dintre cei ce vor concura in aceasta semifinala sa reprezinte Romania la Lisabona”, a declarat Sorin Francu, directorul Teatrului Municipal „Maior Gheorghe Pastia”.

Viceprimarii municipiului Focsani, Marius Iorga si Ionut Mersoiu au trasnsmis celor prezenti bucuria alegerii orasului Focsani pentru prima semifinala si au urat succes concurentilor. „Administratia locala, Consiliul Judetean Vrancea, Primaria, Consiliul Local si Teatrul Municipal „Maior Gheorghe Pastia” vor face fata cu siguranta acestei provocari. Multumesc Televiziunii Romane pentru implicare si speram sa urmarim la TVR un show spectaculos”, a incheiat Marius Iorga.

Prima semifinala Eurovision Romania de la Focsani, la fel ca celelalte show-uri ale Selectiei Nationale, va fi transmisa, in direct, pe TVR 1, TVR International si TVR Moldova precum si pe TVR+, de la ora 21.00.

Urmatoarele semifinale vor fi la Timisoara, in 28 ianuarie, Craiova, in 4 februarie, Turda, in 11 februarie si Sighisora, in 18 februarie. Cu o zi inaintea spectacolelor, in fiecare sambata, TVR 1 va transmite, de la ora 22.00, „Culise Eurovision 2018“, o serie de emisiuni live despre ultimele pregatiri, impresii la cald, imagini de la repetitii si de la conferintele de presa premergatoare evenimentelor.

In acest an, Selectia Nationala se desfasoara sub sloganul „Eurovision uneste Romania!“. Editia 2018 a Selectiei Nationale a atras 72 de piese in lupta pentru un loc in semifinalele Eurovision Romania. In premiera, in concurs au intrat 60 de piese, cate 12 pentru fiecare semifinala. In fiecare semifinala, juriul Selectiei Nationale va alege cate trei finalisti.

Juriul Selectiei Nationale ii reuneste pe Marian Ionescu, Ilinca Bacila, Nicu Patoi, Liliana Stefan si Viorel Gavrila, cinci artisti legati prin experienta participarii la cel mai mare concurs muzical din lume. Pe 25 februarie, la Marea Finala, publicul este singurul care va alege reprezentantul Romaniei pentru scena din Lisabona, dintre cele 15 piese ramase in concurs.

TVR la Eurovision

Eurovision este o competitie muzicala internationala, organizata de European Broadcasting Union (EBU), cea mai mare asociatie a televiziunilor publice din Europa. Prima editie a avut loc in 1956, la Lugano, in Elvetia. Difuzat fara intrerupere, timp de 60 de ani, show-ul a devenit unul dintre cele mai longevive si mai urmarite programe de televiziune din lume. Printre artistii care au urcat, de-a lungul anilor, pe scena Eurovision se numara: ABBA, Julio Iglesias, Celine Dion, Johnny Logan.

Televiziunea Romana, membra a EBU, este organizatoarea Selectiei Nationale si participa la competitia europeana din anul 1993.

Cele mai bune performante ale Romaniei la acest concurs au fost: de doua ori locul al treilea (Luminita Anghel & Sistem - Kiev, 2005; Paula Seling si Ovi - Oslo, 2010) si o data locul al patrulea (Mihai Traistariu - Atena, 2006). Melodia romaneasca cu cel mai mare punctaj obtinut in finala Eurovision (172 de puncte) este Tornero, interpretata de Mihai Traistariu.

Eurovision Song Contest 2017 a avut loc la Kiev, cu semifinalele pe 9 si 11 mai si finala pe 13 mai. Reprezentantii Romaniei, Ilinca si Alex Florea, au obtinut pozitia a saptea, cu un total de 282 de puncte,  cea mai buna clasare a Romaniei in concurs, de la succesul obtinut de Paula Seling si Ovi la editia din 2010 si a patra in istoria participarii Romaniei la Eurovision.

 Mai mult in Media, TV, Management


PUBLICITATE: