Doina Gradea, TVR: "Echipa TVR a inceput deja pregatirile pentru concursul din Lisabona"
Vineri, 02 Februarie 2018

 „Echipa TVR a inceput deja pregatirile pentru concursul din Lisabona, astfel incat reprezentantii Romaniei sa beneficieze de toate resursele necesare unei participari cat mai bune” a declarat Doina Gradea, Director General TVR, referitor la finala concursului Eurovision.

adplayers.info

Duminica este programata semifinala Eurovision Romania de la Craiova, iar pregatirile pentru show au intrat pe ultima suta de metri. Inainte de startul repetitiilor pentru al treilea spectacol al Selectiei Nationale, organizatorii au sustinut o conferinta de presa in Sala Mare a Primariei Municipiului Craiova.

La intalnirea cu jurnalistii au participat Doina Gradea - Director General Interimar TVR, Mihail Genoiu - primar Municipiul Craiova, Alexandru Boureanu - manager Teatrul National „Marin Sorescu”, Anca Dindirica - director TVR Craiova, Diana Dumitrescu, Cezar Ouatu - prezentatori show si Alina Serban - prezentator show, camera verde si moderator conferinta.

Doina Gradea, Directorul General Interimar al TVR, a subliniat ca sustinerea artistilor care vor merge la Eurovision este esentiala: „Trebuie sa contribuim cu totii la promovarea artistilor nostri in concursul international. Echipa TVR a inceput deja pregatirile pentru competitia din Lisabona, astfel incat reprezentantii Romaniei sa beneficieze de toate resursele necesare unei participari cat mai bune”.

Despre atmosfera din capitala Baniei, Directorul General Interimar al TVR a declarat ca publicul de aici este fantastic si ca isi doreste ca TVR sa mai organizeze evenimente la Craiova: „Daca am organiza o finala internationala aici, chiar si noul stadion ar fi neincapator”, a adaugat Directorul General al TVR la conferinta de presa.

„Finala Eurovision Romania pe care am gazduit-o acum trei ani a fost foarte apreciata si sper ca si spectacolul de duminica sa fie cel putin la fel de reusit. Sustinerea craiovenilor este exemplara la toate evenimentele pe care le organizam in orasul nostru si ma bucur ca Eurovision este unul dintre acestea”, a declarat Mihail Genoiu, primarul municipiului Craiova.

Diana Dumitrescu, actrita care prezinta alaturi de Cezar Ouatu semifinalele si finala nationala Eurovision 2018, a marturisit ca se afla pentru prima data la Craiova, filmarile pentru spectacol oferindu-i ocazia de a vizita orasul. „Chiar daca suntem la al treilea show al Selectiei Nationale, emotiile raman la fel de mari de fiecare data”, a marturisit vedeta.

Anca Dindirica, directorul TVR Craiova, a vorbit despre experienta unui nou show Eurovision in capitala Baniei: „Ma bucur ca organizam o semifinala Eurovision la Craiova si ca doamna Doina Gradea, Director General TVR este un sustinator al studiourilor regionale TVR. Noi suntem veterani ai Eurovision Romania, dupa ce, in urma cu trei ani, am organizat finala concursului”.

„Ma bucur sa fiu din nou la Eurovision, dupa experienta din 2015, cand am prezentat finala alaturi de Andrei Borosovici, colegul meu de la TVR Timisoara.

Este un eveniment cu adevarat special, la care imi amintesc ca am avut cele mai mari emotii din cariera, atunci cand am urcat pe scena”, a marturisit Alina Serban, vedeta TVR Craiova care va reveni ca prezentator la Eurovision Romania in show-ul din aceasta duminica.

Semifinala Eurovision Romania de la Craiova, la fel ca celelalte show-uri ale Selectiei Nationale, va fi transmisa, in direct, pe TVR 1, TVR HD, TVR International si TVR Moldova precum si pe TVR+, duminica, 4 februarie, de la ora 21.00.

Urmatoarele show-uri vor avea loc la Turda, in 11 februarie, Sighisora, in 18 februarie, iar pe 25 februarie, la Bucuresti, vom urmari Marea Finala a Selectiei Nationale. 

Cu o zi inaintea spectacolelor, in fiecare sambata, TVR 1 va transmite, de la ora 22.00, „Culise Eurovision 2018“, o serie de emisiuni live despre ultimele pregatiri, impresii la cald, imagini de la repetitii si de la conferintele de presa premergatoare evenimentelor. Concurentii fiecarei semifinale vor oferi momente inedite,  interpretand diferite melodii, altele decat cele cu care s-au inscris in concurs.

In acest an, Selectia Nationala se desfasoara sub sloganul „Eurovision uneste Romania!“. Editia 2018 a Selectiei Nationale a atras 72 de piese in lupta pentru un loc in semifinalele Eurovision Romania. In premiera, in concurs au intrat 60 de piese, cate 12 pentru fiecare semifinala. In fiecare semifinala, juriul Selectiei Nationale alege cate trei finalisti.

Juriul Selectiei Nationale ii reuneste pe Marian Ionescu, Ilinca Bacila, Nicu Patoi, Liliana Stefan si Viorel Gavrila, cinci artisti legati prin experienta participarii la cel mai mare concurs muzical din lume. Pe 25 februarie, in Marea Finala care va avea loc la Sala Polivalenta din Bucuresti, publicul este singurul care va alege reprezentantul Romaniei pentru scena din Lisabona, dintre cele 15 piese ramase in concurs.

Mai mult in Media, TV


PUBLICITATE: