De Pasti, Familia Regala deschide portile Castelului de la Savarsin pentru TVR 1. Programe speciale dedicate Sarbatorilor Pascale
Miercuri, 04 Aprilie 2018
 

In Saptamana Patimilor, joi, 5 aprilie, ora 17.30, la TVR 1 putem urmari documentarul Saptamana Patimilorsi a Ziua Invierii (din care aflam semnificatia parcursului duhovnicesc al Saptamanii Mari si a Sarbatorii Invierii).

adplayers.info

TVR 1 a pregatit programe speciale dedicate Sarbatorilor Pascale.

Programe religioase la TVR 1

In Saptamana Patimilor, joi, 5 aprilie, ora 17.30, la TVR 1 putem urmari documentarul Saptamana Patimilor si a Ziua Invierii (din care aflam semnificatia parcursului duhovnicesc al Saptamanii Mari si a Sarbatorii Invierii).

In Vinerea Mare, de la ora 18.30, intr-o editie speciala Universul credintei, TVR 1 transmite, in direct de la Patriarhia Romana, Denia Prohodului Domnului. Iar de la ora 23.30, putem viziona Drumul Crucii, un documentar filmat in Tara Sfanta, in Cetatea Ierusalimului, care reconstituie drumul facut de Iisus Hristos sub povara Crucii, de la Pretoriu pana pe Golgota Rastignirii Sale.

Sambata, 7 aprilie, ora 22.00, TVR 1 ne propune documentarul Relicvele Patimirilor Lui Iisus - de secole, credinciosi, cercetatori, istorici si pasionati au cautat relicvele patimirilor lui Iisus: Giulgiul din Torino, Sfantul Mormant, Coroana de spini, Sfanta Cruce, cuie, chiar si picaturi de sange.

De la 23.10, in editia speciala Universul credintei, Andrei-Victor Dochia va discuta cu Maica Anastasia – cunoscuta cantareata din anii 70 Puica Igirosanu, pe numele laic - si buna sa prietena, actrita Ileana Popovici. Apoi, in transmisiune directa de la Catedrala Patriarhala din Bucuresti, la TVR 1 urmarim Slujba de Inviere a Domnului oficiata de Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane.

Familia Regala deschide portile Castelului de la Savarsin echipei Exclusiv in Romania


De Pasti, Familia Regala deschide portile Castelului de la Savarsin echipei Exclusiv in Romania


sambata, 7 aprilie:

ora 18.00 - Exclusiv in Romania - De Pasti, Familia Regala deschide portile Castelului de la Savarsin echipei Exclusiv in Romania. Sambata, 7 aprilie, ora 18.00, la TVR 1, aflam sursa de inspiratie a meniului regal pentru masa de Pasti, dar mergem si la Moneasa, in Muntii Apuseni, si la Manastirea Maria Radna din Lipova.

ora 21.00 – Dosar Romania - In seara de Inviere, la Dosar Romania, profesorii Nita si Mircea Nedea ne ofera o „Lectie de bunavointa”.  De 7 ani, un proiect unic in Romania se desfasoara la Iasi: sotii Nita si Mircea Nedea pregatesc tineri liceeni care isi doresc sa ajunga doctori, dar, provenind din familii cu venituri reduse, nu au bani pentru plata meditatiilor.

Bilantul la ultima admitere la facultate este unul onorant: 60 dintre cei peste 100 de tineri, pregatiti (fara a implica vreun cost) de cei doi profesori de biologie, au intrat la Medicina. O poveste din Romania de azi, in reportajul Cristinei Tilica - sambata, 7 aprilie, de la ora 21.00, la Dosar Romania de la TVR 1.


Politica si delicateturi - Mircea Dinescu si Monica Anghel, Duminica 

duminica, 8 aprilie:

ora 13.00 - Concert de pricesne la Catedrala Episcopala din Baia Mare, in editia speciala Tezaur folcloric, de Pasti - La TVR 1, telespectatorii se intalnesc cu Marius Ciprian Pop, Ileana Bumbar, Florentina Giurgi, Ioana Petran, Voichita Nemes, Nicoleta Petrehus, Gabriela Ardusatean, Rodica Pop Seling, dar si cu corul barbatesc din Finteus, judetul Maramures si grupul  vocal din Tara Lapusului.

ora 14.30 - De 18 ani, Iuliana Tudor, impreuna cu noi „La masa de Pasti” - Sunt 18 ani de cand Iuliana Tudor si echipa sa ne invita La masa de Pasti, alaturi de cele mai mari nume din muzica traditionala romaneasca. Si anul acesta, dupa succesul programului de anul trecut, Iuliana Tudor i-a convins pe artistii muzicii populare romanesti sa vina insotiti de cei mai apropiati membri ai familiilor lor, La masa de Pasti.

Sofia Vicoveanca alaturi de fiul ei, Niculina Stoican si familia, Angela Buciu cu nepotul, Mariana Ionescu Capitanescu si cei doi copii ai ei, Steliana Sima si familia, Mariana Anghel si Adriana Anghel, Liviu Butiu si Antonela Ferche Butiu, Cornelia si Lupu Rednic, Ilie Medrea si fiica, Andreea Voica si Dean Galetin, Lavinia Goste si Marius Zorila, Maria Carneci si familia, tineri artisti lansati de TVR, alaturi de copiii lor vin La masa de Pasti in Duminica luminata, la intalnirea cu telespectatorii TVR. Emisiunea poate fi vazuta pe 8 aprilie, de la ora 14.30 (partea I), respectiv 15.30 (partea a II-a) si 16.30 (partea a III-a), la TVR 1.

ora 17.20 - Politica si delicateturi - Mircea Dinescu si Monica Anghel petrec dupa-amiaza zilei de Pasti la Politica si delicateturi. Cu pulpa de miel la cuptor si oua rosii, chiftele speciale invelite in prapur de miel. Atmosfera de sarbatoare este intretinuta de acordurile muzicii lautaresti a tarafului de la Varbilau. Duminica, 8 aprilie, ora 17.20, la TVR 1 si TVR+.

ora 21.00 – Povesti de Pasti – Destine la rascruce – Ruxandra Tuchel ne face cunostinta cu semeni ai nostri care, pusi in fata unor momente extrem de dificile ale vietii, nu au renuntat. Isi urmeaza calea. Nascut cu un grav handicap locomotor, Vasile Popovici, pictor naiv, decide sa isi continue viata dedicandu-se picturii. Chiar daca nu se poate misca, lucrarile lui se regasesc in intreaga lume in colectii private sau de stat. Vioara Braun este astazi o batrana simpatica si extrem de prietenoasa. Dupa ce schimbi cateva cuvinte cu ea, afli ca a scapat din Auschwitz, ca l-a cunoscut pe Mengele si ca a reusit sa nu moara. Si-a refacut viata dupa razboi, la Oradea. Despre alte destine la rascruce, duminica, 8 aprilie, ora 21.00, la TVR 1.

luni, 9 aprilie:

ora 21.00  – Izolati in Romania – in a doua zi de Pasti, pe 9 aprilie, Dite Dinesz revine cu episoade speciale Izolati in Romania, exemple de generozitate si omenie. Insotim caravana medicala formata din 30 de medici si asistente, organizata special pentru Izolati in Romania, intr-o actiune de voluntariat in catunele din Caras Severin. A fost o zi a bucuriei de a darui, pe care Dite Dinesz o impartaseste telespectatorilor TVR 1 luni, 9 aprilie, de la ora 21.00.

Concerte la TVR 1

duminica, 8 aprilie

ora 23.00 – Annie Lenox – Nostalgia. Live in Concert - in duminica de Pasti, telespectatorii TVR 1 pot urmari un concert unic al uneia dintre cele mai iubite artiste, Annie Lenox. In concert, interpreteaza piesele de pe albumul Nostalgia, ce a fost nominalizat la Premiile Grammy. Lennox isi demonstreaza calitatile vocale cantand de la clasicele americane - Georgia On My Mind si Strange Fruit - pana la piese rock - Put A Spell On You.

luni, 9 aprilie

ora 21.30 - Tudor Gheorghe canta Vara simfonic la TVR 1. In a doua zi de Pasti, de la ora 21.30, TVR 1 difuzeaza un concert unic al maestrului Tudor Gheorghe, sustinut in iunie 2017 la Bucuresti. Departe de a fi statica si dominata de sonoritati „topite” de un soare torid, „Vara” olteanului universal este o simfonie a campului presarat cu flori de grau sub semnul dragostei „ce arde-n macii din coline”.

 Mai mult in Media, TV


PUBLICITATE: