Copii din 30 de gradinite invata Piramida Alimentatiei Sanatoase de la Itsy Bitsy
Miercuri, 15 Aprilie 2009


(AdPlayers.ro, Irina Toma)

30 de gradinite invata sa mance sanatos de la Itsy Bitsy. Demarat la 10 martie, acesta este doar una din tintele programului special conceput de postul de radio pentru copii de pana la sfarsitul lunii aprilie.

 Avand ca suport Piramida Alimentatiei Sanatoase elaborata de nutritionistii Harvard School of Public Health, personajele Itsy Bitsy prezinta copiilor grupele de alimente, discuta despre importanta meselor calde si a meselor in familie, danseaza pentru a le explica importanta celor 30 de minute de activitati zilnice si vor realiza, impreuna cu copiii, Piramida Alimentatiei Sanatoase cu ajutorul unor figurine magnetice.  

Proiectul si-a propus sa acopere o parte dintre cele mai importante gradinitie de stat din Bucuresti, si intentioneaza ca in anul viitor sa poata fi extins catre viitorii pasi ai copiilor – clasele primare din scoli. Mai mult, proiectul se vrea o campanie care sa permanentizeze grija postului pentru alimentele sanatoase pentru copii.

Demarat in  parteneriat cu Cavit Junior, seria de evenimente dureaza aproximativ o ora, timp in care personajele Itsy Bitsy organizeaza un mic spectacol interactiv pentru copiii gradinitei, in cadrul caruia li se explica copiilor alimentele sanatoase pe care au voie sa le consume. Promotorii campaniei demarate de postul de radio isi doresc sa continue programul pana la sfarsitul anului scolar, si sa il reinceapa in luna septembrie. 


PUBLICITATE: