Consumul de video online va creste cu 19,8% pe an, la 30.1 mld USD in 2018.
Joi, 28 Iulie 2016


Potrivit cercetarii Zenith, acest lucru va duce la 31,3% cota cheltuielilor de publicitate aferenta 
video online in cadrul display-ului digital, fata de 26,7% in 2015.

adplayers. info

In acest an dispozitivele mobile vor depasi "dispozitivele fixe" ca principala platforma de vizualizare video online, potrivit raportului Zenith Online Video Forecasts 2016. Consumatorii din intreaga lume vor petrece in medie 19,7 minute pe zi vizionand video online pe dispozitivele mobile (smartphon si tablete), comparativ cu 16,0 minute pe dispozitivele fixe (incluzand aici ambele platforme: desktop si televizoarele inteligente).

Acest lucru reprezinta un salt de 39% pentru mobil, fata de cifrele anului trecut, cand s-au inregistrat 14,2 minute de vizionare video mobil. Consumul video pe “dispozitivele fixe” va fi static in acest an, cresterea vizualizarii continutului pe televizoarele inteligente fiind contrabalansata de trecerea vizualizarii de la desktop inspre smartphone-uri si tablete.

Aceasta este a doua editie a raportului anual Zenith Online Video Forecasts. Raportul contine date istorice si previziuni de consum video online si cheltuieli de publicitate, impreuna cu notele expertilor locali asupra dezvoltarii pietelor individuale. Editia din acest an acopera 57 de piete cheie, un avans fata de cele 40 monitorizate la prima editie.

Cresterea rapida a consumului video mobil este generata de: popularitatea tot mai mare a dispozitivelor mobile, in special a celor low-cost din tarile cu venituri mai mici, perfectionarea  display-urilor mobile si raspandirea conexiunilor de date de mare viteza, in special 4G. Consumul de video in mobile va creste cu 33% in 2017 si 27% in 2018, pentru a ajunge la 33,4 minute pe zi.

Dispozitivele mobile vor reprezenta 64% din totalul consumului video online in 2018. Consumul de video pe dispozitivele fixe va creste cu 13% in 2017 si 3% in 2018 pentru a ajunge la 18,7 minute, pe masura ce vizionarea pe dispozitivele TV inteligente devine tot mai raspandita.

Consumul de video online va cunoaste o crestere de 20% pe an

In 2015, advertiserii au cheltuit 17.5 miliarde $ pentru publicitatea video online, fata de 13.4 miliarde in 2014. Consumul de video online va creste cu o rata medie de 19,8% pe an, ajungand la 30.1 miliarde US $ in 2018. Acest lucru va duce la 31,3% cota cheltuielilor de publicitate aferenta video online in cadrul display-ului digital, fata de 26,7% in 2015.

Tendinta online video (ca si cea aferenta social media) este de a capta rapid din cota de piata a bannere-lor traditionale, care sunt mai putin eficiente si dezagreate de catre consumatori, in special pe dispozitivele mobile. Majoritatea cheltuielilor de publicitate aferente video va fi alocata dispozitivelor fixe pana in anul 2018.

Cu toate ca marea parte a consumului video este mobil, majoritatea cheltuielilor din publicitatea online video merge catre dispozitivele fixe, si va continua in ritmul acesta pana in anul 2017. Zenith estimeaza ca ad-urile video fixe vor reprezenta 68% din totalul publicitatii video online in acest an, in scadere de la 75% anul trecut.

Pana in 2018, agentia se asteapta ca publicitatea mobila sa o egaleze pe cea fixa. Ad-urile video sunt mai atractive si mai eficiente pe ecranele mai mari, astfel incat advertiserii vor continua sa plateasca o prima substantiala pentru publicitatea video fixa.

Publicitatea din online video este complementara celei televizate

In multe piete devine din ce in ce mai obisnuit ca brandurile sa trateze online video ca pe o medie complementara televiziunii traditionale, mai degraba decat ca pe o concurenta. Online video poate aduce un reach mai mare campaniilor TV, in special in randul tinerilor si a consumatorilor fideli, care tind sa fie cei mai intensivi utilizatori de video online. In pietele mai mici, de multe ori advertiserii reutilizeaza ad-urile TV, desi acest lucru nu este cel mai eficient mod de a folosi online video: ad-urile online, in mod normal, functioneaza cel mai bine atunci cand sunt mai scurte decat traditionalele spoturi de 30 de secunde.

Potrivit cercetarii Zenith, unele branduri au utilizat cu succes online video, oferind continut extins consumatorilor interesati - prin extinderea povestii din campania TV. Asa cum a mentionat in raportul Advertsing Expenditure Forecasts, cercetarea agentiei spune ca televiziunea si online video cunosc o crestere a cotei lor combinate in publicitatea de display la nivel mondial - cheltuielile de publicitate aferente tuturor mediilor, cu exceptia search-ului si a celei de tip mica publicitate.

In 2015 televiziunea si online video reprezentau 48,5% din display-ul global la nivel mondial, in urcare de la 43,8% in 2010, iar pana in 2018, autorii se asteapta ca acestea sa reprezinte 49,6%.

"Raspandirea dispozitivelor mobile si a conexiunilor de mare viteza va oferi consumatorilor posibilitatea de a avea la indemana un continut video online pe tot parcursul zilei.", a declarat Jonathan Barnard, Head of Forecasting Zenith. "Acest lucru creeaza noi oportunitati advertiserilor de a comunica cu consumatorii, utilizand ad-uri video online pentru a combina puterea publicitatii audiovizuale de a construi branduri cu avantajele targetarii precise si personalizate."

Mai mult in adplayers report, Cercetare, Research,Rapoarte


PUBLICITATE: