Consiliul de Onoare CRP sprijina sesizarea organelor de ancheta pentru drepturile editorilor online
Miercuri, 20 August 2008

(AdPlayers.ro, Iulian Toma)

 

Consiliul de Onoare al Clubului Roman de Presa ( CRP) sprijina editorii ale caror drepturi au fost incalcate inclusiv, daca problemele nu se pot rezolva prin mijloace amiabile, prin sesizarea organelor de ancheta, se arata intr-o informare remisa AdPlayers.

 

Potrivit comunicarii, Consiliul de Onoare CRP a fost sesizat cu privire la cresterea numarului de materiale de presa preluate pe Internet fara respectarea normelor legale si deontologice in vigoare. In acelasi timp,

reprezentantii CRP constata cu ingrijorare aparitia si dezvoltarea a numeroase site-uri care isi fac strategii de continut bazate pe preluarea fara acorduri a continutului altor surse de informare: agentii de presa, ziare, televiziuni, posturi de radio, alte site-uri.

 

Organizatia reaminteste ca a analizat aceasta problema in 2005 si isi mentine si in prezent punctul de vedere: informatia trebuie sa circule liber, dar opera jurnalistica este protejata de normele legale si deontologice in vigoare.

 

In virtutea acestor doua principii, Clubul Roman de Presa considera ca, in absenta unui acord incheiat cu detinatorul drepturilor, materialele de presa pot fi preluate, obligatoriu cu citarea sursei, in limita a 500 de semne, dar fara a depasi jumatate din respectivul material.

Detalii privind pozitia organizatiei in privinta protejarii drepturilor de autor ale editorilor online pot fi gasite si pe website-ul CRP (www.pressclub.ro ).


PUBLICITATE: