Comentator si analist CNN, Mel Robbins spune cum sa-ti schimbi viata in doar 5 secunde
Joi, 19 Aprilie 2018
 

Credit: Mel Robbins, Facebook, #SecondRule / Behind the Scenes, Dallas, Texas

adplayers.info

Comentator si analist CNN, Mel Robbins spune Cum sa-ti schimbi viata in doar 5 secunde. De atat este de parere autoarea cartii „Regula de 5 secunde” ca ar fi nevoie pentru a-ti schimba viata.

Antreprenoare de success, autoare de bestselleruri, comentator si analist CNN, gazda unor emisiuni de radio si TV de mare audienta,  Robbins propune o solutie simpla – care da si titlul bestellerului sau, Regula de 5 secunde – pentru a combate acea tendinta de a amana anumite decizii si actiuni, pe care o avem cu totii.  

„Esti pe cale sa inveti un lucru remarcabil – dureaza doar cinci secunde ca sa-ti schimbi viata”, spune Mel Robbins. „Suna ca o smecherie, nu-i asa? Dar nu e. E stiinta.” Spune autoarea care spune ca experiente personale au condus-o la formularea acestei reguli simple si eficiente. Dupa aparitia acestei carti, Robbins a devenit si unul dintre cei mai cautati speakeri din lume.

Cum functioneaza Regula de 5 secunde?

Cand ezitam in loc sa actionam, autoarea cartii ne sfatuieste sa numaram invers: 5-4-3-2-1 si sa apoi sa trecem imediat la fapte. Regula aceasta este o forma de metacognitie simpla, confirmata stiintific. Atunci cand este folosita produce o transformare la nivel mental, o schimbare imediata si durabila a comportamentului. Este intrerupt astfel obiceiul de a analiza prea mult o situatie si se activeaza lobul frontal, care declanseaza actiunea.

La ce foloseste Regula de 5 secunde?

Regula de 5 secunde functioneaza tocmai pentru ca e atat de simpla. Totul este sa vrei sa o aplici si sa nu renunti la acest ritual. Regula de 5 secunde te invata CUM sa faci schimbarea, te ajuta sa devii mai productiv si sa capeti incredere in fortele tale si, totodata, te impinge sa iesi din zona de confort pentru a deveni mai eficient.

Cartea lui Mel Robbins ajuta sa-ti controlezi emotiile, este un instrument puternic in lupta cu dependentele sau depresia si invata cititorii sa nu-ti mai faci griji inutile.

Regula de 5 secunde, de Mel Robbins, a aparut la editura Lifestyle Publishing, parte a Grupului Editorial Trei.

Mai mult in Media, Carte

 


PUBLICITATE: