CNA recomanda difuzarea campaniei privind evaluarea starii de sanatate a populatiei
Miercuri, 11 Iulie 2007

(AdPlayers.ro, Irina Toma)

Consiliul National al Audiovizualului (C.N.A)  recomanda radiodifuzorilor sa sprijine demersul Ministerului  Sanatatii prin difuzarea in emisiunile informative a spotului de promovare a campaniei sociale privind evaluarea starii de sanatate a populatiei. Spotul  are ca obiectiv informarea cetatenilor privind  mijloacele de  depistare precoce a bolilor cu impact major.

Demersul CNA este facut in temeiul prevederilor art. 17, alin.1, litera e) din Legea Audiovizualului nr. 504 din 2002 , prin care institutia poate: „ sa elaboreze instructiuni si sa emita recomandari pentru desfasurarea activitatilor in domeniul comunicarii audiovizuale”.

Consiliul recomanda, de asemenea, radiodifuzorilor sa sustina efortul Guvernului  Romaniei de popularizare a masurilor pentru protejarea  populatiei in conditiile de seceta si canicula, difuzand  spoturile din aceasta campanie sociala.

Somatii Antena 1 si Antena 3

In sedinta de ieri a consiliului, posturile Antena 1 si Antena 3 au primit cate o somatie publica pentru incalcarea regulilor publicitatii la rubrica Sport din emisiunea „Observator”, difuzata in data de 04.07.2007, si, respectiv in emisiunea „VDTV”.

Potrivit institutiei, somatiile au fost acordate pentru ca au fost incalcate prevederile art. 25 (2) din Codul de reglementare a continutului audiovizual care stipuleaza ca: Publicitatea directa sau indirecta la publicatii, filme ori spectacole erotice se difuzeaza numai in intervalul orar 23,00 - 5,00 si va fi insotita permanent de semnul de avertizare prevazut la art. 21, precum si pe cele ale art. 27, alin. 4 din Legea Audiovizualului care interzice publicitatea mascata si teleshopping-ul;


PUBLICITATE: