CNA recomanda cablistilor Trinitas TV in pachetul de baza
Miercuri, 23 Ianuarie 2008

(AdPlayers.ro, Irina Toma)

 

C.N.A. recomanda preluarea postului de televiziune Trinitas TV societatilor de retransmisie prin cablu si operatorilor platformelor digitale de televiziune din Romania, in pachetul de baza oferit publicului.

 

Recomandare are loc in urma sedintei publice din data de 22.01.2008, care a analizat solicitarea Patriarhiei Romane, inaintata Consiliului sub semnatura Patriarhului Bisericii Ortodoxe Romane, Prea Fericitul Daniel, cu privire la includerea postului Trinitas TV in pachetul de baza retransmis de catre operatorii societatilor de cablu si ai platformelor digitale din Romania. Decizia este sprijinat si de sustinerea conducerii Asociatiei de Comunicatii prin Cablu (ACC).

 

Printre motivele care au stat la baza deciziei se numara conceptia editoriala, cat si misiunea televiziunii Trinitas servesc interesul public si o recomanda ca alternativa la posturile comerciale, pe fundalul responsabilitatilor culturale ale radiodifuzorilor prevazute de legislatia romana si europeana din domeniul audiovizual, dar si premisa ca distribuitorii de servicii mass-media transporta, dar si selecteaza, pe criterii calitative, programele pe care le retransmit.

 

CNA a mai argumentat decizia prin faptul ca cea mai mare parte a continutului audiovizual oferit publicului este de factura comerciala, uneori cu o cota alarmanta de violenta, si tinand seama de obiectivele explicite ale televiziunii Trinitas, printre care se numara promovarea valorilor nationale in context european multi-religios, multi-etnic si multi-cultural; precum si acoperirea unui segment al realitatii axat pe spiritualitate, educatie si cultura.


PUBLICITATE: