Boom TV cere investigatii la negocierile pentru Liga I
TV, MTV
Joi, 08 Februarie 2007

(AdPlayers.ro, Iulian Toma)

Ionut Bodea (FOTO), Director de Marketing BOOM TV a declarat pentru AdPlayers ca nu crede în rezultatul negocierilor privind preluarea drepturilor de difuzare pe televiziune a meciurilor din Liga I si ca asteapta cu încredere evolutia "farsei financiare".

Boom TV cere investigatii la negocierile pentru Liga I“Negocierea desfasurata pentru preluarea drepturilor de difuzare a optiunii I si IV a Ligii I de fotbal este o farsa financiara jucata cluburilor românesti de fotbal”, afirma directorul de marketing  BOOM TV.

Invitat sa evalueze contributia pe care o poate avea transmisia meciurilor din Liga I la Boom TV, Bodea a afirmat ,pentru AdPlayers, ca nu poate fi facuta o estimare si ca, în lipsa meciurilor televiziunea are pregatite si alte strategii de programe.

Televiziunea BOOM TV care, potrivit reprezentantilor sai, difuzeaza în exclusivitate in Romania meciuri de fotbal din liga spaniola si italiana, precum si meciurile din NBA spune ca este hotarâta sa puna la dispozitia publicului român cea mai completa oferta de continut sportiv. Canalul tv motiveaza astfel ca acesta este si principalul motiv pentru care BOOM TV a propus detinatorilor drepturilor de difuzare a meciurilor “cea mai mare suma oferita vreodata cluburilor sportive din Romania”, afirma compania.

BOOM sustine ca a oferit pentru drepturile de difuzare a optiunilor I si IV din cadrul Ligii I de suma de 6 milioane EURO (respectiv 7,92 milioane de USD), aceasta fiind  cea mai mare oferta facuta vreodata cluburilor de fotbal. Respingerea ofertei BOOM si vânzarea drepturilor unui alt ofertant pentru o suma mai mica reprezinta, în opinia televiziunii, cel mai mare deserviciu financiar la care au fost expuse cluburile romanesti de fotbal în ultimii cincisprezece ani.

“Niciodata cluburilor românesti nu li s-a oferit aceasta suma sau o alta suma apropiata”, a mai spus Ionut Bodea. „Daca ar fi fost acceptata oferta noastra, cluburile de fotbal ar fi primit din drepturile de televizare aproape dublu fata de cât încaseaza in prezent”, a sustine directorul de marketing de la BOOM TV.

„Daca spaniolii de la Primera Division si italienii din Serie A au avut încredere în noi si ne-au vândut drepturi exclusive de difuzare a meciurilor, ce ne-ar lipsi pentru campionatul intern, mai ales ca am oferit de departe cea mai mare suma de bani?”, spune executivul de marketing.

Potrivit Boom, Horatiu Nicolau ar fi spus ca celalalt ofertant a fost ales “datorita garantiilor financiare, nu a ofertei propriu-zise”, si ca niciuna dintre televiziunile cu care a vorbit nu i-au oferit asemenea garantii. Reprezentantii BOOM TV afirma ca Horatiu Nicolau, nici macar nu s-a întâlnit cu acestia pentru a discuta oferta finanicara.

“Noi nu stim ce alte garantii financiare mai mari decât plata a 6 milioane de euro cash mai sunt necesare din partea unui ofertant care detine deja în portofoliu doua dintre cele mai spectaculoase campionate de fotbal ale lumii,” adauga directorul de marketing BOOM.

Despre Nicolau, Bodea afirma ca “Mandatul sau de la cluburi este clar: de a aduce cat mai multi bani din drepturile de difuzare ale meciurilor. Probabil ca o investigatie asupra acestei farse financiare ar schimba situatia în favoarea cluburilor”, încheie executivul de marketing BOOM.


PUBLICITATE: