Angajatii TVR isi aleg reprezentantii in Consiliul de Administratie
TV, TVR
Vineri, 11 Martie 2016


sursa foto: TVR.

Conducerea Televiziunii Romane demareaza alegerile interne pentru desemnarea a doi reprezentanti ai salariatilor, plus doi membri supleanti ai acestora, conform Legii nr. 41/1994, republicata.

adplayers. info

Ca urmare a deciziei Birourilor Permanente ale Camerei Deputatilor si Senatului de declansare a procedurilor pentru desemnarea membrilor Consiliului de Administratie (CA) al SRTv, conducerea Televiziunii Romane demareaza alegerile interne pentru desemnarea a doi reprezentanti ai salariatilor, plus doi membri supleanti ai acestora, conform Legii nr. 41/1994, republicata.

Consiliul de Administratie al TVR a fost demis, dupa ce Raportul de activitate al televiziunii publice pe anul 2014 a fost respins in plenul Parlamentului in data de 23 septembrie 2015. In aceeasi zi, Irina Radu a preluat conducerea interimara, dupa votul din plen.

In cadrul procedurilor de alegeri, orice persoana, salariata a televiziunii publice sau nu, poate candida, pe baza unei solicitari insotite de Curriculum Vitae, copie dupa cartea de identitate si o declaratie pe proprie raspundere ca nu a facut politie politica si ca nu a facut parte din structurile de politie politica ale regimului comunist.

Alegerile se vor desfasura in perioada 11-20 martie 2016. Candidatii se pot inscrie: vineri, 11 martie, intre orele 12.00-19.00, sambata, 12 martie, intre orele 10.00 si 16.00 si duminica, 13 martie, de la ora 10.00 pana la ora 16.00. Campania electorala incepe duminica, 13 martie, ora 20.00 si dureaza pana miercuri, 16 martie, ora 20.00.

Votul va avea loc la sediul TVR din Bucuresti si la studiourile teritoriale TVR Cluj, TVR Craiova, TVR Iasi, TVR Timisoara si TVR Tirgu Mures joi, 17 martie, intre orele 8.00 si 20.00. Rezultatele finale vor fi anuntate duminica, 20 martie, ora 10.00, dupa numararea voturilor si solutionarea eventualelor contestatii.

Directorul General Interimar al TVR va inainta Parlamentului numele primilor doi candidati clasati pentru calitatea de membru titular in CA, iar pe ale urmatorilor doi, pentru calitatea de membru supleant (al treilea clasat va fi supleantul primului clasat, iar al patrulea clasat va fi supleantul celui de-al doilea clasat).

Reprezentantii salariatilor Televiziunii Romane si ai presei pot participa, pe tot parcursul scrutinului, in calitate de observatori, pe baza solicitarilor scrise adresate Biroului Electoral Central pana in data de miercuri, 16 martie, ora 12.00,  pentru care se vor elibera acreditarile necesare in aceeasi zi, pana la ora 20.00.

Consiliul de Administratie al TVR a fost demis, dupa ce Raportul de activitate al televiziunii publice pe anul 2014 a fost respins in plenul Parlamentului in data de 23 septembrie 2015. In aceeasi zi, Irina Radu a preluat conducerea interimara, dupa votul din plen.

Conform Legii 41/1994, republicate, CA al TVR este alcatuit din 13 membri: opt din partea grupurilor parlamentare, potrivit ponderii lor in Parlament, unul din partea Presedintelui Romaniei, unul din partea Guvernului, doi din partea angajatilor si unul din partea minoritatilor nationale. Presedintele CA este validat de catre Parlament dintre membrii titulari. Consiliul de Administratie este numit pe o perioada de patru ani.

Mai mult in TV


PUBLICITATE: