Albert Nica conduce creatia Ogilvy
Luni, 16 Octombrie 2006

(AdPlayers.ro , Iulian Toma, iulian.toma@adplayers.ro )

Departamentele de creatie ale grupului Ogilvy Romania sunt coordonate începând cu aceasta saptamâna de Albert Nica, Executive Creative Director.

Potrivit agentiei, el va conduce activitatea creativa a întregului grup si va realiza o reorganizare din punct de vedere al structurii echipei, alaturi de Dani Macarie, Group Creative Director OgilvyOne si 141 Romania, precum si ceilalti oameni cheie din echipa de creatie.

Albert Nica conduce creatia Ogilvy“Am încredere ca, pe termen lung, aceasta reorganizare va întari departamentul de creatie si va influenta pozitiv produsul creativ al agentiei si eficienta acestuia pentru clienti grupului Ogilvy” a declarat Albert Nica, Executive Creative Director, Ogilvy Group.

Potrivit Ogilvy Group, Nica are o experienta de 12 ani în industria de publicitate, atât în sectorul corporate al acesteia, cât si în cel antreprenorial. Înainte de a  prelua pozitia de Executive Creative Director, Albert a condus propriul shop de creatie la care a renuntat pentru se alatura echipei Ogilvy.

Dupa absolvirea studiilor de arta în Bucuresti, Albert si-a continuat pregatirea în Marea Britanie urmând cursuri de specializare în grafica publicitara. Si-a început activitatea în publicitate chiar în Marea Britanie, iar dupa mai multi ani a revenit în Romania pentru a conduce primul shop de creatie local - Zebra Graphics.

Mai târziu s-a alaturat echipei de creatie de la D'Arcy, unde în scurt timp a devenit unul dintre directorii de creatie, conducând timp de câtiva ani contul CONNEX. Dupa un pasaj scurt la Tempo ca Director de Creatie, a revenit în D'Arcy.  De-a lungul timpului, potrivit oficialilor de comunicare de la Ogilvy, experienta lui Nica a inclus conturi ca ING Bank, Connex, Kober, P&G, Coca-Cola, Caroli,The Yacht Collection, Crosslander USA, Skol beer, PRO Group, Moldcell etc.

Fosta creatie de la D'Arcy pare sa conduca astfel o mare parte din echipele de creatie ale unor agentii de publicitate importante, daca reamintim ca, pe lânga Ogilvy Group, fostii creativi ai defunctei agentii conduse de Alana Perez si Joe Perez se regasesc astazi practic la cârma a 10 agentii de publicitate: McCann Erickson (Adrian Botan), Valentin Suciu (Odyssey), Next Advertising (Liviu David), Lowe&Partners (Mihai Coliban), Gavrila si Asociatii (Alina Gavrila si Octav Gheorghe), Cohn &Jansen - Ashley & Holmes (Andrei Cohn), TBWA\Merlin (Cristian Munteanu).

Anuntarea lui Nica vine la scurta vreme dupa plecarea lui Razvan Capanescu, fostul Director de Creatie al agentiei Ogilvy&Mather, la Publicis România. Capanescu este acum noul Creative Director de la Publicis, dupa plecarea lui Dragos Olteanu.

Fostul sef de creatie al agentiei conduse de Teddy Dumitrescu era si unul dintre cei mai longevivi directori de creatie ai unei companii de publicitate din România, dupa nume printre care se mai numara Lucian Georgescu (la Graffiti BBDO, acum la GAV Scholz&Friends), Dragos Popescu ( la Y&R), Serban Alexandrescu (Headvertising) sau Bogdan Naumovici (Leo Burnett).


PUBLICITATE: