AJR, impotriva amendarii Legii dreptului de autor in mass-media
Marti, 07 Aprilie 2009
( AdPlayers.ro, Iulian Toma)

Asociatia Jurnalistilor din Romania solicita Guvernului Romaniei si Prim Ministrului Emil Boc sa nu intreprinda nici un fel de initiativa legislativa de amendare a Legii dreptului de autor nr. 8/1996 in sfera aplicabilitatii acesteia in profesia de jurnalist, fara o consultare prealabila a profesionistilor din domeniu, precum si a structurilor sindicale si patronale specializate, se arata intr-o informare remisa AdPlayers, de catre reprezentantii AJR.

Potrivit comunicarii, Asociatia Jurnalistilor din Romania isi exprima dezaprobarea fata de ultimele declaratii publice ale domnilor Bogdan Hossu, liderul confederatiei sindicale “Cartel Alfa”, si Cristian Parvan, secretar general al Asociatiei Oamenilor de Afaceri din Romania (AOAR),  cu referire la aplicabilitatea prevederilor Legii dreptului de autor, nr. 8/1996 in domeniul mass-media, respectiv in profesia jurnalistilor.

„Constatam ca atat domnul Bogdan Hossu, cat si domnul Cristian Parvan, tind sa-si atinga limita maximei incompetente facand aprecieri in privinta specificului unei profesii pe care nu o stapanesc si in care nu detin nicio calificare” se mai arata in informarea semnata de presedintele AJR, Cezar Ion, si membrii colegiului Director AJR, jurnalistii Ovidiu Nahoi, Dan Horatiu Popa, Cristian Tudor Popescu, Stefan Radeanu, Ciprian Stoianovici si Catalin Tolontan.

PUBLICITATE: