A strans aproape jumatate de milion de euro in campanii umanitare. Atena Boca aleasa de Facebook in Community Leadership 2018
Luni, 24 Septembrie 2018

Fondata de Atena Boca, Asociatia La Primul Bebe, destinata gravidelor si proaspetelor mame, a reusit in cativa ani sa aiba un impact real in societate prin sprijinul emotional si informational oferit celor peste 52.000 de membri si prin strangerea unei sume de aproape jumatate de milion de euro in campaniile sale umanitare

adplayers. info

Singura romanca aleasa de Facebook in programul Community Leadership 2018, Atena Boca a strans aproape jumatate de milion de euro in campanii umanitare.

De numele Atenei Boca se leaga nu numai asociatia „La primul bebe”, pe care a fondat-o dupa ce a devenit mama, ci si cea mai activa si mai ampla comunitate online de la noi, destinata gravidelor si proaspetelor mame, care a reusit in cativa ani sa aiba un impact real in societate prin sprijinul emotional si informational oferit celor peste 52.000 de membri si prin strangerea unei sume de aproape jumatate de milion de euro in campaniile sale umanitare.

Și tocmai puterea comunitatii, pe care Atena a invatat-o alaturi de membrii asociatiei sale, este cea care i-a adus o veste cu totul si cu totul speciala: este singura romanca aleasa de Facebook sa faca parte din programul Community Leadership 2018, din peste 6000 de aplicatii din aproape toate tarile lumii.

Pe numele sau complet Facebook Community Leadership Program Residency and Fellowship, acesta este un program de un an oferit si coordonat de Facebook Headquarters, care sprijina cei mai puternici lideri de comunitati din intreaga lume sa isi duca la capat viziunea si misiunea, atat prin burse, dar mai ales prin training continuu vreme de 12 luni.

„Va fi o scoala extraordinara pentru mine sa pot invata direct de la sursa atat de mult timp si sa am sansa uriasa sa ii intalnesc pe cei mai buni din lume. Un networking la nivel inalt. Sunt singura din Romania, da, si suntem doar 20 de persoane din Europa, restul vin de pe celelalte continente”, a spu, incantata de selectie, Atena Boca.

Detalii despre procesul de selectie poate fi consultat aici:

https://communities.fb.com/

https://communities.fb.com/program-participants/atena-boca

https://newsroom.fb.com/news/2018/09/introducing-the-facebook-community-leadership-program-participants/



Fondatoarea „La primul bebe”, cea mai mare comunitate de sprijin pentru mame educate de la noi, povesteste ca a aplicat pentru acest program in februarie anul acesta.

„Scria pe el numele meu, atat de bine se potrivea descrierea lui cu ceea ce fac eu de aproape sase ani. Am trecut printr-un lung proces de selectie si sunt foarte fericita ca am trecut toate probele. Pentru mine este o onoare sa imi fie validata activitatea de insasi platforma in care am construit comunitatea La primul bebe. Inseamna foarte mult. Imi intareste ideea ca oricine poate sa construiasca ceva cu sens atunci cand isi gaseste drumul, cand isi urmeaza talentele, cand are in vedere si binele celor din jur si nu doar pe al lui”, este de parere Atena.

Asociatia pe care a fondat-o, „La primul bebe”, numara in prezent peste 52.000 de membri activi si isi desfasoara activitatea in 17 orase din tara. Totul a pornit dintr-o nevoie personala a Atenei, care, imediat dupa nasterea fiului ei, a simtit nevoia sa gaseasca informatii rapid si din surse de incredere, dar mai ales sa vada ca si alte mame trec prin experienta ei. Asa a creat un grup inchis pe Facebook in care a invitat 10 amice care devenisera si ele mame de curand si, in mai putin de o luna, a strans in jurul ei 400 de membri.

Grupul a devenit in scurt timp o adevarata comunitate, astazi cu peste 52.000 de persoane, in care mamele din intreaga tara si de peste hotare inscrise in program in urma unui proces de selectie primesc sprijin in perioada sarcinii si in primii 4 ani dupa nastere prin: apartenenta la o comunitate online activa si educata, informare prin experti din diverse domenii, acces la evenimentele sale de educatie parentala de inalta calitate, organizate special pentru ele. Acum, „La primul bebe” reprezinta cea mai activa si mai ampla comunitate online de la noi, cu peste 100 de evenimente organizate, in ultimii 5 ani, si cu peste 20.000 de parinti prezenti la acestea.

Un model de antreprenor care a creat o punte puternica intre online si offline, Atena Boca a reusit prin intermediul asociatiei pe care o conduce si sa ajute. Asa se face ca eforturile acestei comunitati de mame s-au concretizat in campanii caritabile importante. „La primul bebe prematur” a reusit sa doteze maternitatile din 6 orase cu pompe de san atat de necesare.

Asociatia a contribuit apoi cu strangerea a 104.000 de euro, bani cu care se construieste un etaj „La primul bebe” in proiectul MagicHome, refugiul parintilor cu copiii bolnavi de cancer. De asemenea, campania „La primul bebe - Butonul rosu” a contribuit la dotarea sectiei Terapie intensiva nou-nascuti (TINN) Marie Curie cu un sistem de supra-avertizare ce micsoreaza rata mortalitatii si, de asemenea, a maternitatii din Sibiu cu incubatoare neo-natale, amandoua in valoare de 150.000 de euro. In total peste 400.000 Euro stransi pentru proiecte umanitare de impact.

Mai multe despre proiectul "La primul bebe":

Web: http://www.laprimulbebe.ro/

FB: https://www.facebook.com/La-primul-bebe-314103702027730/

Atena Boca

FB: https://www.facebook.com/Atena-Boca-1805870619441438/

Mai mult in Media, Responsabilitate Sociala, CSR


PUBLICITATE: