60% din Prime Time Acasa TV in HD. Publicitatea? In urma.
Luni, 30 August 2010


 (AdPlayers, Iulian Toma)

Acasa Tv este pregatita de HD. Din 6 deptembrie postul de televiziune patronat de CME va emite programe de inalta definitie.

60% din programele de Prime Time in format HD

Intrebat de AdPlayers ce procent din programe sunt pregatite de HD in acest moment, Stelian Banoti, Manager Vanzari la Acasa TV, a afirmat: „Lansarea grilei de toamna ne va gasi cu 60% din programele de Prime Time in format HD. Procentul va creste pe masura ce producatorii si distribuitorii externi ne vor livra materialele in acest format”

Mai precis: „Tot ceea ce realizam “in house” va fi difuzat high-definition - fie ca este vorba de productii fiction, precum telenovela “Iubire si onoare” sau non-fiction precum “Povestirile adevarate” sau “Povestirile de noapte”.

Procentul Publicitatii HD: „destul de mic”

Daca postul de televiziune este pregatit pentru emisia de inalta definitie din 6 septembrie, nu acelasi lucru se poate spune si despre publicitatea trimisa de clientii si agentii spre difuzare, care au ramas in urma trecerii la HD. Astfel ca dintr-o medie de cateva sute de spoturi pe zi, cat reprezinta media zilnica de reclame difuzate in functie de sezon, doar o mica parte sunt pregatite de emisia de inalta definitie.

 „Agentiile si clientii sunt informati despre posibilitatea Acasa de a difuza spoturi in format de inalta definitie. Numarul acestora depinde exclusiv de ei. Momentan procentul spoturilor HD de pe piata este destul de mic si asta pentru ca, in Romania, televiziunea high-definition este inca la inceput. Lansarea Acasa HD le ofera insa inca un canal unde isi pot difuza reclamele la o calitate mult mai impactanta”, spune managerul de vanzari Acasa TV.

Piata receptoarelor TV HD: 15%-20% din gospodarii

Cat este pregatit telespectatorul pentru emisia HD? Potrivit estimarilor Acasa, 1 din 7 pana la 1 din 5 gospodarii detin receptoare TV care pot receptiona programe HD. „Conform estimarilor interne, 15% - 20% dintre gospodariile din Romania detin televizoare compatibile HD, iar vanzarile pentru acest tip de aparate la noi in tara sunt in continua crestere”.

De aici si obiectivul principal pe care il are postul de televiziune: „Trecerea la emisia Acasa in format HD nu are ca scop principal atragerea de noi categorii de public ci oferirea unei transmisii de foarte buna calitate pentru publicul deja existent”.

Mai mult in TV
 


PUBLICITATE: