Sportivii cu Sindrom Down aflati in recuperare, la "The XIX Beverwijk G-Judo Tournament" 2017
Joi, 30 Martie 2017

In anul 2016, sportivii Judoka Bears din Romania, echipa fondata de Asociatia Down Bucuresti, care foloseste judo adaptat ca terapie de recuperare fizica a persoanelor cu Sindrom Down, au castigat la competitiile europene, o medalie de aur, patru de argint si sapte de bronz si sunt hotarati ca in 2017 sa aibe rezultate mai bune.

adplayers. info

Judoka Bears, echipa fondata de Asociatia Down Bucuresti, care foloseste judo adaptat ca terapie de recuperare fizica a persoanelor cu Sindrom Down,  participa la Turneul  de Judo Open European destinat Persoanelor cu Nevoi Speciale ce va avea loc in Beverwijk,  Olanda, in perioada 1-2 aprilie 2017.

In anul 2016, sportivii JUDOKA BEARS au castigat la competitiile europene, o medalie de aur, patru de argint si sapte de bronz si sunt hotarati ca in 2017 sa aibe rezultate mai bune.

Potrivit lui Alexandru Zelko, presedintele Asociatiei Down Bucuresti,  Judo creste increderea si stima de sine, fiind deopotriva catalizator al integrarii in societate. Implementarea judo-ului ca terapie in cadrul activitatilor de recuperare a persoanelor cu acest sindrom a inceput la finele anului 2014.

Lotul este format din 7 sportivi cu sindromul Down:  Galatanu Alexandru,  Ardelean Dan, Ștefanescu Nicolae, Ciuperca Roxana, Ardeleanu Ioana, Neagu Mihai si Zelko Laurentiu . Alaturi de ei fac deplasarea  Dobre David, partener kata si Minea Alexandru , antrenor.

Acestia vor fi prezenti  vineri, 31 martie 2017, ora 11:30 la Aeroportul Otopeni  de unde vor decola spre Amsterdam la ora 14:00. Din delegatie mai fac parte d-nul prof. univ. Laurentiu Bocioaca din cadrul UNEFS Bucuresti , 5 presedinti de ONG-uri ce doresc  sa evalueze beneficiile judo-ului adaptat in dezvoltarea beneficiarilor lor si insotitorii sportivilor, un total de 23 de persoane – cea mai mare delegatie romaneasca la o competitie de acest fel.

Judok Bears a participat, incepand din anul 2015, la mai multe manifestari demonstrative de categorie. Printre acestea se numara Bucharest Challenge Day, Judgement Day * World Cup * 2016 , Competitia Europeana "The XVIII Beverwijk G-Judo Tournament" 2016 si British Special Needs Open Championships 2016.

Organizatia neguvernamentala Asociatia Down Bucuresti este o persoana juridica, romana, de drept privat, de sine statatoare, apolitica si nonprofit, care isi desfasoara activitatea fara scop patrimonial. Misiunea organizatiei este imbunatatirea conditiilor de viata a copiilor, tinerilor si adultilor cu sindrom Down.

Asociatiile si organizatiile care desfasoara activitati si terapii de recuperare a persoanelor cu sindrom Down  saluta masurile anuntate de Ministerul Sportului si al Turismului si Federatiei Romane de Judo de a include in cluburi sectii dedicate persoanelor cu nevoi speciale si vine in intampinarea acestora prin organizarea unei  competitii de  judo adaptat de nivel european in data de 3 septembrie 2017.

Mai mult despre sportivii care utilizeaza judo adaptat  ca terapie de recuperare a persoanelor cu Sindrom Down, pe pagina  de Facebook  a Asociatei Down Bucuresti

Mai mult in Responsabilitate Sociala, CSR


PUBLICITATE: