Speaker la evenimente in Romania, arestat in SUA pentru frauda cu fonduri ilegale
Marti, 14 Noiembrie 2017

Speaker la evenimente in Romania, arestat in SUA pentru frauda fiscala.
sursa: StiriDiaspora.com

adplayers.ro

Speaker cu reputatie la eveniment de afaceri in Romania, preluat inclusiv de portalul industriei de publicitate iaa.ro in 2016, Dumitru Popescu, sef al Arca Space Corporation, companie specializata in constructia de aparate de zbor electrice in spatiu, a fost retinut in SUA, anunta posturile de televiziune afiliate CBS si ABC in El Paso, citate de portalul romanesc stiridiaspora.com .

Din pacate insa, aceasta stire despre speakerul reputat nu o puteti gasi pe 
IAA.ro, platforma online de apreciat pentru efortul de a pastra continutul sau integral pozitiv, in contextul in care nume importante din consiliul director al biroului local al International Advertising Association (IAA) sunt asociate cu scandaluri care au zguduit societatea romaneasca din temelii.

Potrivit procurorilor americani, Dumitru Popescu este acuzat de frauda si delapidare dupa ce luna trecuta compania Anova Technologies din Chicago a depus o plangere penala in care il acuza pe roman ca a obtinut fonduri ilegale in valoare de 20.000 de dolari.


Pasionat de ingineria spatiala dar profesionist cu semne de intrebare, Dumitru Popescu este absolvent de teologie dupa care a devenit student in cadrul Universitatii Politehnice din Bucuresti, insa dupa 3 ani a incetat studiile si a infiintat in anul 1999 Asociatia Romana pentru Cosmonautica si Aeronautica (ARCA), care a devenit celebra odata cu participarea la concursul Google Lunar X Prize in 2011.

In anul 2014, Dumitru Popescu a plecat din Romania si s-a mutat in New Mexico, Statele Unite ale Americii. Acolo ARCA a devenit Arca Space Corporation si s-a concentrat pe dezvoltarea de produse si tehnologii cu aplicatii comerciale, cum ar fi drone si placi zburatoare, cel mai cunoscut proiect recent anuntat fiind Arca Board, o placa cu o autonomie de 9 minute.

Daca in industria de comunicare de la Bucuresti fondatorul ARCA ocupa spatiul public ca vorbitor profesionist in tehnologia spatiala, desi a fugit de la Politehnica dupa trei ani, reputatul vorbitor la evenimente in Romania, pare sa nu aiba atat o reputatie atat de buna si in ochii specialistilor italieni in tehnologie spatiala care il vad responsabil de esecul unui proiect incredintat de Agentia Spatiala Europeana (ESA).

Mai mult despre subiect pe Stiridiaspora.com

Mai mult in Eveniment, Media,


PUBLICITATE: