Secretele comerciale, la bani marunti. Noua directiva europeana, la PRIA Registered Trademarks pe 19 mai
Marti, 10 Mai 2016

adplayers. info

Noua directiva europeana asupra secretelor comerciale va fi analizata in cadrul conferinteiPRIA Registered Trademarks. Evenimentul dedicat proprietatii intelectuale si marcilor in Romania va avea loc in data de 19 mai 2016, incepand cu ora 9,30 la hotel Novotel, sala Paris si are printre partenerii media revista adplayers.

„Pe langa marci, secretele comerciale (trade secrets, know – how) sunt extrem de importante pentru companii in a-si mentine avantajele competitive. Noua directiva europeana asupra secretelor comerciale aprobata in aprilie 2016 aduce o serie de noutati in acest sens”, motiveaza actualitatea subiectului Cristian POPESCU, Managing Associate, Popovici Nitu, Stoica si Asociatii.

Proprietatea intelectuala este unul dintre instrumentele considerate a fi de impact pentru situatia  economica, sociala si culturala a unei tari. Cercetarea si inovarea, componente strategice pentru dezvoltarea economica si pentru progresul umanitatii, sunt  strans legate de domeniul proprietatii intelectuale. Știinta, tehnologia si inovarea sunt domenii care genereaza constant progres tehnologic, asigurand perpetuarea dezvoltarii si contribuind la crearea perspectivelor competitive ale Romaniei, dar si ale companiilor si institutiilor din Romania, in contextul globalizarii.

Marca este un element esential al strategieicompaniilor, ea poate face face distinctia dintre produsele si serviciile fiecarei companii si cele ale concurentei sale. De aceea, conferinta PRIA reuneste unii dintre cei mai renumiti participanti dintr-o gama variata de  produse si servicii: de la  finante –banci, auto si componente auto, la servicii de leasing, agricultura, retail sau industria farmaceutica.

Nu vor fi ratate nici subiectele de proprietate intelectuala pe  constructii, arhitectura, comert, energie, industrie, aeronautica. Serviciile de avocatura, comert, fashion, servicii, IT&C la autoritati, camere de comert, ambasade vor fi la randul lor analizate in cadrul PRIA Registred Trademarks. Nu in ultimul rand mediul academic, cercetarea, sau stiinta, industriile de publishing, teatru si film sau productii muzicale vor face si acestea obiectul dezbaterilor din cadrul evenimentului dedicat marcilor.

Ce spune Parlamentul European si al Consiliul European privind marcile comunitare?

Regulamentul UE 2015/2424 al Parlamentului European si al Consiliului European privind marca comunitara a fost publicat in jurnalul Oficial al Uniunii Europene. Modificarile  au intrat in vigoare incepand cu 23 martie 2016. Din acea zi  Oficiul si-a schimbat numele inOficiul Uniunii Europene pentru Proprieteate Intelectuala, iar marca comunitara si-a schimbat denumirea in marca a Uniunii Europene. Ce modificari aduce acest regulament pentru marcile inregistrate in Romania?

Conferinta are ca public tinta mediul de business si specialistii in marketing si comunicare. Raluca Voivozeanu, CEO, PRIAevents, a afirmat pentru adplayers ca Pria Registred Trademarks se adreseaza oamenilor de decizie din companii, manageri si antreprenori, directori de dezvoltare, directori de marketing sau comunicare sau  directori de produs, pentru care organizatorii promit mai multe noutati din domeniul legislatiei marcilor si al proprietatii intelectuale.

Cu o experienta de peste 10 ani in organizarea evenimentelor premium, echipa condusa de Raluca Voivozeanu  are in portofoliu mai multe evenimente de top din cele mai reprezentative sectoare ale economiei.

Partener al evenimentului este Popovici Nitu Stoica & Asociatii. Evenimentul are loc cu sprijinul OSIM si al Camerei Nationale a Consilierilor de Proprietate Intelectuala si al Camerei de Comert Romano-Olandeze.

Detalii privind agenda evenimentului PRIA Registered Trademarks si modalitati de participare pot fi gasite pe pe http://priaevents.ro/trademark-event/

Mai mult in Eveniment



PUBLICITATE: