Presedinte de agentii de publicitate trimis in judecata intr-un dosar de coruptie
Miercuri, 03 Iulie 2013
 ( adplayers, Iulian Toma) Bogdan Nicola, reprezentant al unei societati comerciale dar si administrator al unor companii relevante pe piata serviciilor de marketing si comunicare, a fost trimis in judecata de DNA intr-un dosar de trafic de influenta.

Nicola a fost trimis in judecata de catre procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie pentru infractiunea de cumparare de influenta, alturi de alte nume cercetate in dosarul de coruptie.

Mai jos comunicatul DNA:

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie au dispus trimiterea in judecata a inculpatilor:
NICOLA TEODOR-BOGDAN, reprezentant al unei societati comerciale, in sarcina caruia s-a retinut infractiunea de cumparare de influenta,

TAMASANU EUGEN, persoana fara calitate speciala, in sarcina caruia s-a retinut complicitate la infractiunea de cumparare de influenta,

FOLEA VIRGIL-VALENTIN, angajat la Administratia Domeniului Public Sector 1, in sarcina caruia s-a retinut infractiunea de trafic de influenta,

BOGDAN VASILE-SILVIU, PANDELEA OVIDIU-FLORIAN, ambii inspectori la Politia comunitara din cadrul Primariei Sector 1, la data faptelor si TROCAN NICOLETA TAMARA, consilier asistent la primaria Sectorului 1 Bucuresti,in sarcina carora s-a retinut complicitate la infractiunea de trafic de influenta.

In rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut urmatoarea stare de fapt:

In cursul lunilor septembrie – decembrie 2008, inculpatul Nicola Teodor-Bogdan, reprezentant al unei societati comerciale, fiind interesat de obtinerea unui Plan Urbanistic Zonal (PUZ) necesar construirii unui imobil, prin intermediul inculpatului Tamasanu Eugen, a apelat la functionari din cadrul Primariei Sectorului 1 Bucuresti, in vederea aprobarii PUZ - ului de catre functionarii Primariei Municipiului Bucuresti.

In acest context, inculpatul Folea Virgil-Valentin, angajat la Administratia Domeniului Public Sector 1, in schimbul folosirii influentei asupra functionarilor din cadrul Primariei Municipiului Bucuresti, a pretins pentru sine suma de 12.000 de euro. Aceasta suma a fost pretinsa prin intermediul inculpatilor Pandelea Ovidiu Florian si Bogdan Vasile-Silviu, functionari in cadrul Primariei Sectorului 1 Bucuresti, care, la randul lor, au mai pretins pentru ei, in schimbul acestei intermedieri, suma de 6.000 de euro, astfel ca inculpatului Nicola Teodor-Bogdan i-a fost pretinsa, in total, suma de 18.000 de euro. In demersul lor, Pandelea Ovidiu Florian si Bogdan Vasile-Silviu au fost sprijiniti de inculpata Trocan Nicoleta – Tamara, functionar in cadrul Primariei Sectorului 1 Bucuresti.

Din totalul sumei de 18.000 de euro pretinse, inculpatul Nicola Teodor-Bogdan, cu ajutorul inculpatului Tamasanu Eugen, a remis inculpatului Folea Virgil-Valentin, prin intermediul inculpatilor Pandelea Ovidiu-Florian si Bogdan Vasile-Silviu, suma de 10.000 de euro, in doua transe, in scopul mentionat mai sus. Din suma de 10.000 de euro, lui Folea Virgil-Valentin i-a revenit suma de 6.500 euro, iar inculpatilor Pandelea Ovidiu Florian si Bogdan Vasile-Silviu – cate 1.750 euro pentru fiecare.

In vederea confiscarii, procurorii au instituit sechestru asigurator asupra unor sume de bani apartinand inculpatului Pandelea Ovidiu-Florian.

Facem precizarea ca inculpatul Bogdan Vasile-Silviu a mai fost trimis in judecata pentru fapte de coruptie (detalii in comunicatul nr. 233/VIII/3 din 29 septembrie 2009) si, in acest dosar, la data de 5 octombrie 2011, a fost condamnat definitiv la pedeapsa de 5 ani inchisoare.

Dosarul a fost inaintat spre judecare la Tribunalul Bucuresti.

Precizam ca aceasta etapa a procesului penal reprezinta, conform Codului de procedura penala, finalizarea anchetei penale si trimiterea rechizitoriului la instanta, spre judecare, situatie care nu poate in niciun fel sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie.

Mai mult in Eveniment


PUBLICITATE: