Notariate Gratuite! Doar de "Ziua portilor deschise".
Vineri, 16 Octombrie 2015
 
Uniunea Nationala a Notarilor Publici din Romania ( UNNPR )

adplayers. Iulian Toma

Nu-i o gluma. Si nici o promotie in felul in care se desfasoara campaniile comerciale, datorita reglementarilor stricte de functionare. Notariatele Publice si-au facut o zi in care lucreaza si gratuit. “Darul” vine de la “nasul” Uniunea Nationala a Notarilor Publici din Romania (UNNPR) care organizeaza sambata, 17 octombrie, „Ziua portilor deschise” la Camerele Notarilor Publici, sediile principale si sediile secundare judetene.

Cu prilejul acestui eveniment notarii publici vor oferi publicului informatii gratuite pe teme notariale. Evenimentul “Ziua portilor deschise” se desfasoara in parteneriat cu InfoCons - Asociatie Nationala de Protectie a Consumatorilor. Camerele Notarilor Publici participante la aceasta actiune sunt: Alba Iulia, Bacau, Brasov, Bucuresti, Cluj, Constanta, Craiova, Galati, Iasi, Oradea, Pitesti, Ploiesti, Suceava, Targu Mures si Timisoara.

Dintre temele pe care se poate solicita consultanta juridica in materie notariala se numara procedura succesorala notariala, lichidarea pasivului succesoral, procedura divortului, redactarea inscrisurilor cu continut juridic, autentificarea inscrisurilor, legalizarea copiilor de pe inscrisuri, efectuarea si legalizarea traducerilor, eliberarea de duplicate de pe acte, numirea custodelui sau a curatorului special, primirea in depozit a bunurilor, a inscrisurilor si a documentelor prezentate de parti, precum si a sumelor de bani, a altor bunuri, inscrisuri sau documente gasite cu ocazia inventarului succesoral.

Localitatile in care va avea loc actiunea “Ziua portilor deschise” sunt: Alba Iulia, Deva, Sibiu, Bacau, Neamt, Roman, Onesti, Brasov, Sfantu Gheorghe,  Bucuresti, Calarasi, Giurgiu, Alexandria, Slobozia, Cluj-Napoca, Bistrita, Baia Mare, Zalau, Constanta, Craiova, Targu-Jiu, Drobeta Turnu-Severin, Slatina, Galati, Braila, Focsani, Iasi, Vaslui, Oradea, Satu Mare, Pitesti, Ramnicu Valcea, Ploiesti, Buzau, Targoviste, Suceava, Targu Mures, Miercurea Ciuc, Timisoara, Arad si Resita.

Actiunea “Ziua portilor deschise”, realizata in baza Protocolului de Colaborare incheiat intre UNNPR si InfoCons, reprezinta o etapa a unui plan amplu initiat de cele doua institutii de educare si informare a cetatenilor cu privire la serviciile notariale. In cadrul acestui plan, initiatorii au mai lansat in luna august a acestui an.

„Ziua portilor deschise” se va desfasura la Camerele Notarilor Publici, sediile principale si sediile secundare judetene. Programul de acordare a consultatiilor va fi intre orele 9 si 13. Lista completa a sediilor la care se va acorda consultanta, precum si adresele acestora, pot fi gasite accesand site-ul UNNPR: uniuneanotarilor.ro

Mai mult in Eveniment


PUBLICITATE: