Junior Chamber International Bucuresti lanseaza a doua editie Tineri Antreprenori
Miercuri, 08 Aprilie 2009

 (AdPlayers.ro, Irina Toma)

Junior Chamber International (JCI) Bucuresti, filiala locala a celei  mai importante organizatii mondiale de tineri antreprenori si tineri manageri (www.jci.cc),  pregateste in luna mai 2009, cea de-a doua editie a programului de mentorat pentru viitori antreprenori, potrivit unei informari remise AdPlayers.

„Nevoia de educatie antreprenoriala, de calitate, este atat de mare in Romania, incat acest program de mentorat incearca sa ajute la dezvoltarea cat mai multor tineri cu initiativa si cu spirit antreprenorial”, afirma Tudor Maxim (foto), presedintele executiv al organizatiei JCI Bucuresti. „Odata dezvoltat, acest spirit ce se poate aplica atat in compania proprie cat si intr-un ONG, in mediul public sau intr-o companie mare”,.

 Proiectul se adreseaza tinerilor, cu varste intre 18 si 35 de ani, ce au in plan infiintarea unei firme in maximum 6 luni de la participarea la program sau care au infiintat o firma cu maximum 6 luni de activitate pana la data inceperii programului. Fiecare participant va avea un mentor personal cu care va petrece patru saptamani la biroul acestuia din urma. Mentorii sunt tineri antreprenori care au infiintat in ultimii ani start-upuri de succes in diverse domenii. 

„Prima editie a programului de mentorat, desfasurata in toamna anului trecut, a insufletit 203 viitori antreprenori sa aplice pentru acest program. Acestia au trecut prin mai multe etape de selectie, iar in final au fost alesi cei 18 participanti”, spune declara Mihai Nasaudean, managerul proiectului - JCI Bucuresti.”Noutatea acestui program este interactiunea directa intre mentor si mentoree si  feedback-ul imediat”.

Misiunea proiectului este de a contribui la dezvoltarea antreprenoriatului in randul tinerilor din Romania si de a-i sprijini pe acestia in initiativele lor, prin transfer de know-how, prin mentorat si prin training. Pe langa discutii si sfaturi despre antreprenoriat, mentoree-ul impreuna cu mentorul vor trebui sa dezvolte un plan de afaceri ce va intra in competitia nationala Best Business Plan, organizata tot de JCI. Cel mai bun plan de afaceri va accede in finala mondiala a competitiei Best Business Plan, ce va avea loc in luna octombrie a acestui an in Tunisia, in cadrul Congresului Mondial al JCI. 

Participarea la program este gratuita si este sustinuta de munca mai multor voluntari din organizatiile partenere. Inscrierile se fac pe site-ul proiectului tineriantreprenori.ro.


PUBLICITATE: