Fondatorul proiectului ,,Cartile pe fata''', Victor Miron este unul dintre cei 5 romani participanti la TEDSummit, Edinburgh
Marti, 20 August 2019
 

Fondatorul proiectului Cartile pe fata, Victor Miron este unul dintre cei 5 romani participanti la TEDSummit, Edinburgh

AdPlayers. Info

Victor Miron, fondatorul proiectului „Cartile pe fata”, este unul dintre cei 5 romani prezenti la aceasta editie TEDSummit, care a avut loc Edinburgh si care se organizeaza o data la trei ani. Evenimentul se adreseaza unei comunitati restranse de speakeri, organizatori TEDx, traducatori, TED Fellows etc. 

Victor Miron a creat in Cluj peste 30 evenimente culturale in ultimii 5 ani si s-a implicat pana acum in organizarea unui TEDx la Cluj, in 2007. A mai fost, de asemenea, prezent si pe scena in 2012, in calitate de vorbitor.

„Participarea la un astfel de summit si experienta pe care am trait-o la Edinburgh au fost impresionante. Pe langa discursuri, specificul acestui eveniment vizeaza foarte multe sesiuni de workshopuri, iar timp de o saptamana ai timp sa inveti foarte mult, sa iti creezi conexiuni in aceasta comunitate, sa intrebi despre cum se organizeaza evenimente in diverse tari. Mai ales ca la acest eveniment au participat, fie ca speakeri, fie in public, nume importante cum ar fi Johann Hari, Sarah Kay, Seth Godin”, spune Victor, care s-a alaturat comunitatii TED, formata din organizatori din toata lumea.

Miron a avut o experienta placuta si in afara summitului, unde a avut ocazia sa o cunoasca mai bine pe celebra scriitoare Rita Carter.

„Am avut ocazia sa o cunosc pe Rita Carter, jurnalista si scriitoare care comunica foarte mult in domeniul stiintific. Ea a publicat multe carti despre functionarea creierului si a lucrat si cu BBC pentru o serie de documentare si materiale. Noi ne-am cunoscut la TEDx la Cluj, unde ea a vorbit despre ce se intampla in creier atunci cand citesti. Eu o admiram de multi ani si am pastrat legatura. Cand a auzit ca vin in Marea Britanie, m-a invitat la ea acasa si am facut inclusiv o calatorie impreuna la Oxford.” a spus Victor Miron.

TED este o comunitate globala, nonprofit, dedicata oamenilor din diferite culturi si domenii de activitate, care cauta o intelegere aprofundata a lumii. Dezvoltata in jurul conceptului potrivit caruia ideile au puterea de a schimba comportamente, vieti si, in cele din urma, lumea, TED a fost creata cu scopul de a raspandi aceste idei sub forma unor discursuri scurte, puternice si de impact, cu o durata de 18 minute sau mai putin.

TED a luat nastere in 1984 ca o conferinta pe teme desprinse din tehnologie, divertisment si design, iar astazi conferintele acopera aproape toate subiectele de interes, de la stiinta la incalzirea globala, sustinute in peste 100 de limbi. Intre timp, din TED s-a format separat seria de evenimente TEDx, cu scopul de a impartasi si de a dezbate subiecte de interes in comunitati locale, din toata lumea.

Mai mult in Eveniment


PUBLICITATE: