Eveniment ,,Intelegerea ADHD si primii pasi in lupta cu dependentele" la Libraria Luceafarul
Marti, 01 Octombrie 2019


Credit: 
Editura Herald

Ce cauzeaza dependentele si comportamentul adictiv? Ce instrumente avem la indemana sa scapam de dependente? Care este relatia dintre ADHD si dependente? Cum relationam cu dependenta noastra si a celor din jur? Cum putem lupta cu dependenta? Sunt doar cateva dintre intrebarile la care organizatorii de la Editura Herald promit sa ofere o paleta larga de raspunsuri, cu sprijinul specialistilor invitati.

AdPlayers. info

Editura Herald si Libraria Luceafarul CLB din Bucuresti (Bulevardul Unirii, nr. 10, bloc 7B, Bucuresti) va invita marti, 15 octombrie 2019, ora 18.30, la evenimentul „Intelegerea ADHD si primii pasi in lupta cu dependentele” desfasurat in cadrul campaniei nationale „Te asteptam in librarie!”.

Ce cauzeaza dependentele si comportamentul adictiv? Ce instrumente avem la indemana sa scapam de dependente? Care este relatia dintre ADHD si dependente? Cum relationam cu dependenta noastra si a celor din jur? Cum putem lupta cu dependenta? Sunt doar cateva dintre intrebarile la care organizatorii evenimentului promit sa ofere o paleta larga de raspunsuri, cu sprijinul specialistilor invitati.

De la formele sale mai benigne, dependentele comportamentale, la cele mai maligne, care cauzeaza ravagii, atat in viata intima si sociala, cat si in organismul individului, dependenta este mai degraba un continuum, fiecare dintre noi cazandu-i prada sub diverse forme. Este rezultatul unei istorii de viata, pornind de la traumele copilariei, in care mediul a influentat genetica mai mult decat vrem sa acceptam ca societate.

,,Cu cat este mai risipita bucuria interioara izvorata din realitatea de a fi in viata, cu atat mai pasionat vom cauta acel slab inlocuitor al bucuriei, placerea. Cu cat puterea noastra interioara este mai mica, cu atat dorinta noastra dupa putere este mai mare. Cu cat constientizarea adevarului este mai plapanda, cu atat este mai disperata cautarea dupa certitudine in afara fiintei noastre. Cu cat este mai mare teama, cu atat este mai puternica atractia gravitationala a procesului dependentei.spune dr. Gabor Mate.                                                                                     

Impletind detalii din povestea personala cu povestile pacientilor sai din Downtown Eastside (un cartier rau-famat al Vancouverului) si cu o descriere elocventa a celor mai importante concluzii ale studiilor stiintifice din domeniul neurobiologiei adictiei, Gabor Maté invita la compasiune, flexibilitate si, nu in ultimul rand, la acceptare. El ne vorbeste despre durere, despre trauma, dar si despre puterea autenticitatii si a relatiei umane. Daca trebuie sa facem tot ce putem mai bine, uneori cel mai bine inseamna sa ne asiguram ca se intampla raul cel mai mic, ne consiliaza autorul.

Invitatii vor discuta pe marginea titlurilor ,,Pe taramul fantomelor infometate" si ,,Minti imprastiate" scrise de dr. Gabor Mate, din colectia Psihoterapia, publicate la Editura Herald.

Evenimentul ii are ca invitati pe Diana Vasile (Presedinte si membru fondator ISTT, psiholog clinician, psihoterapeut principal autonom), Diana Stanculeanu (psiholog, psihoterapeut), Sorina Petrica (psiholog clinician, psihoterapeut), Ana Maria Draguta (psiholog, psihoterapeut), Andrei Chiscu (psiholog, psihoterapeut), Gabriela Deniz (psihoterapeut, senior editor Herald). Evenimentul va fi moderat de Sorin Lucaci (PR Editura Herald).

Specialistii sunt invitati sa impartaseasca publicului cateva repere practice din teoriile psihologice si experienta lor clinica psihoterapeutica, din cabinet, cu copii si cu adulti, pentru a ne ajuta sa aflam cauzele ADHD-ului si ale dependentelor, relatia dintre acestea si ce instrumente avem la indemana pentru a lupta cu ele.

Dr. Gabor Maté este autorul bestsellerurilor: Scattered Minds: A New Look at the Originsand Healing of Attention Deficit Disorder si When the Body Says No: The Cost of Hidden Stress, tiparite in zece limbi de pe cuprinsul a cinci continente, si coautor, alaturi de Gordon Neufeld, a cartii Hold On to Your Kids: Why Parents Need to Matter More than Peers. Fost editorialist de medicina pentru ziarul The Globe and Mail, pe paginile caruia numele sau continua sa fie prezent in editii despre sanatate si parentaj, Dr. Maté practica medicina de familie, a activat ca medic in ingrijirea paliativa si, cel mai recent, lucreaza cu barbatii si femeile dependente de droguri din Downtown Eastside, Vancouver.


PUBLICITATE: