Din 9 iulie, 18.00, expozitie colectiva de arta stradala amplificata de tehnologie la primul cartier de art&tech, Globalworth District.
Marti, 09 Iulie 2019

Credit: Globalworth

Implicarea angajatilor din cladirile Globalworth, lider pe piata de birouri din Romania, vine in intampinarea promisiunii cartierului de arta si tehnologie, dezvoltat in luna februarie de companie si curatoriat de One Night Gallery, de a promova tanara generatie de artisti romani si de a aduce evenimentele culturale in comunitate, transformand spatiile de birouri in locuri neconventionale care gazduiesc si sustin arta si tehnologia.

AdPlayers. info

Din 9 iulie, incepand cu ora 18:00, Globalworth District, primul cartier de art&tech din Romania, devine gazda unei expozitii colective de arta stradala amplificata prin intermediul tehnologiei.

Potrivit organizatorilor, evenimentul, care are loc in complexul de birouri Globalworth Green Court, aduce impreuna artisti deja consacrati in peisajul de street art romanesc precum Pisica Patrata, Sweet Damage Crew si Mircea Popescu, dar si nume noi ca George Stanciu.

Pentru o seara, spatiul exterior dintre cele trei cladiri din Globalworth Green Court va reuni personaje, forme si culori ce vor putea fi explorate cu ajutorul tehnologiilor emergente.

Fiecare artist va avea o zona dedicata pe care o va personaliza in propriul stil, iar participantii la eveniment sunt invitati sa le descopere lucrarile si prin intermediul realitatii augmentate, cu aplicatia dARe by Samsung, disponibila in Google Play si App Store, prin realitate virtuala sau instalatii interactive.



“Cu fiecare noua editie din proiectul Globalworth District, ne continuam promisiunea de a dezvolta o comunitate pentru oamenii din cladirile noastre, in care acestia pot socializa si se pot bucura de experiente care integreaza tehnologia si arta. De altfel, reactia pozitiva a chiriasilor nostri fata de editiile anterioare a fost unul dintre motivele pentru care am gandit noi activari pentru urmatorul eveniment, prin intermediul carora acestia sa fie implicati direct in transformarea spatiilor de birouri”, a declarat Georgiana Oltenescu, Head of Marketing and Communication la Globalworth.

Intr-un spatiu de expozitie neconventional, participantii se vor intalni cu personajele imaginate de  Pisica Patrata sau Mircea Popescu si se vor putea plimba printre formele abstracte create de Sweet Damage Crew si George Stanciu. Toti cei prezenti vor avea posibilitatea sa se alature acestui demers cultural fie prin crearea propriei lucrari in realitate augmentata, fie testandu-si abilitatile de artist alaturi de George Stanciu intr-o creatie colectiva realizata la eveniment.

In acelasi timp, vor descoperi si o expozitie colectiva cu lucrari realizate chiar de comunitatea Globalworth District.

Implicarea angajatilor din cladirile Globalworth, lider pe piata de birouri din Romania, vine in intampinarea promisiunii cartierului de arta si tehnologie, dezvoltat in luna februarie de companie si curatoriat de One Night Gallery, de a promova tanara generatie de artisti romani si de a aduce evenimentele culturale in comunitate, transformand spatiile de birouri in locuri neconventionale care gazduiesc si sustin arta si tehnologia.

Evenimentele Globalworth District sunt construite in jurul a trei piloni: muzica, arte vizuale si design vestimentar, si pot fi experimentate pe durata intregului an dintr-o noua perspectiva, cu ajutorul tehnologiei. Comunitatile stau la baza acestui concept, iar evenimentele sunt un mijloc de interconectare a oamenilor prin experiente personalizate.

Sweet Damage Crew reuneste sapte artisti contemporani ale caror lucrari pot fi recunoscute in Bucuresti, Cluj-Napoca, Sibiu, Timisoara, precum si alte orase. Echipa initiala a fost creata in 2010 de patru grafferi: Biex, Recis, Lost.Optics si Cage, iar pe parcurs s-au alaturat Pandele, Boeme si Shatran. De-a lungul timpului, lucrarile lor au primit recunoasterea criticilor si numeroase premii, precum locul I la o serie de competitii ca Write 4 Gold Romania 2006,   Street Heroes 2010,  la I Love Festival 2011, si Portul Constanta - Street Art Contest 2014. Membrii Sweet Damage Crew care vor semna lucrari la Globalworth District – editia dedicata artelor vizuale, sunt Lost Optics si Recis.

Pisica Patrata sau Alexandru Ciubotariu este printre primii artisti de street art din Bucuresti care a transformat spatiul public intr-un loc de joaca, prin integrarea personajelor lui usor recognoscibile in cele mai neasteptate colturi ale orasului. Cap patrat, dinti ascutiti, fata vesela ori furioasa, trista, vag incomodata, inghesuita – acestea sunt trasaturile dupa care ele pot fi recunoscute.

Mircea Popescu este doctorand la Facultatea de Arte si Design Timisoara, iar printre preocuparile lui se regasesc gravura, inovatiile tehnicilor de multiplicare a imaginii in contextul contemporan si eliminarea granitelor dintre genurile artistice. A expus in mai multe galerii din Romania, dar si internationale.

George Stanciu sau ERPI1 este un tanar artist bucurestean, autodidact, care a descoperit atractia pentru street art inca din copilarie, inspirat de periferia orasului si muzica hip-hop.

Parteneri: George. Primul banking inteligent. O inovatie BCR, Samsung, Carrefour, glo si Bombay Saphire.

One Night Gallery este prima galerie de new media art din Romania care imbina arta si tehnologia intr-un nou concept de expozitie ad-hoc, sustinand tinerii artisti si designerii romani prin crearea unor experiente artistice alternative, completate de inovatie si tehnologie.  Punte intre artisti si tehnologie, One Night Gallery a facilitat crearea celei mai cuprinzatoare platforme de arta in realitate virtuala si augmentata, promovata pana acum in cadrul a opt editii, trei galerii pop-up si doua expozitii colective.


PUBLICITATE: