Comisia Europeana organizeaza in Romania Gala Premiilor de Excelenta in Siguranta Rutiera
Joi, 22 Iunie 2017

Pentru prima data in Romania, Gala Premiilor de Excelenta in Siguranta Rutiera va avea loc luni, 26 iunie, la Bucuresti.

adplayers. info

Prin intermediul Premiilor de Excelenta in Siguranta Rutiera, Comisia Europeana recunoaste numeroasele activitati intreprinse pe intreg continentul pentru a imbunatati siguranta rutiera si pentru a salva vieti pe drumurile europene.

Premiile fac parte din proiectul  de suflet al Comisarului European pentru Transport, Violeta Bulc,  Carta Europeana de Siguranta Rutiera, lansata de Comisie in 2004, cea mai mare platforma a societatii civile privind siguranta rutiera in Europa. Astazi include mai mult de 3 400 de semnatari, majoritatea cu planuri concrete de actiune privind siguranta rutiera.

Obiectivul principal al Cartei Europene a Sigurantei Rutiere fiind injumatatirea numarului de accidente rutiere pana in 2020. Carta urmareste in special sa incurajeze si sa sprijine asociatiile europene, scolile, universitatile, companiile de toate tipurile si marimile, precum si autoritatile locale sa ia masuri pentru siguranta rutiera in Europa si sa confirme contributiile societatii civile la siguranta rutiera;

Totodata programul isi propune sa faciliteze pentru membrii societatii civile dobandirea si distribuirea cunostintelor privind aspectele ce tin de siguranta rutiera in Uniunea Europeana si totodata un dialog real pentru transferul experientelor si practicilor privind siguranta rutiera la toate nivelurile de guvernare in Uniunea Europeana.

Evenimentul este cu atat mai mult relevant pentru societatea romaneasca, avand in vedere pozitionarea Romaniei pe penultimul loc in clasamentul european al sigurantei rutiere cu 90 de fatalitati pe milion de locuitori.

Mai mult despre Clasamentul European al Sigurantei Rutiere, aici.



Mai mult in Responsabilitate Sociala, CSR, Eveniment,


PUBLICITATE: