Cinci eleve la Technovation World Pitch, in Silicon Valley, cu sustinerea UPC Romania
Vineri, 10 August 2018

Credit: Adfaber / McCann PR

Cele cinci eleve au ocazia de a participa ca echipa invitata la Technovation World Pitch, unde vor putea vizita sediul Google, Adobe si Facebook, Universitatea Stanford, hub-uri de tehnologie si startup-uri tech.

adplayers.info

UPC Romania a oferit sansa echipei castigatoare a competitiei Technovation Challenge by UPC sa plece in perioada 6-12 august in Silicon Valley, SUA.

Cele cinci eleve au ocazia de a participa ca echipa invitata la Technovation World Pitch, unde vor putea vizita sediul Google, Adobe si Facebook, Universitatea Stanford, hub-uri de tehnologie si startup-uri tech. Elevele vor fi insotite de reprezentantii Adfaber (adfaber.org), organizatorul evenimentului Technovation in Romania.

„Vom vizita companii cu o cultura organizationala extraordinara, etalon pentru ce inseamna oportunitatea de a lucra in tehnologie. Acolo vom cunoaste si romani ce le vor povesti fetelor din experienta lor”, a spus Alin Chiriac, CEO Adfaber.org, organizator si Ambasador National al programului.

In cadrul evenimentului Technovation World Pitch, elevele romance se vor alatura echipelor de fete din alte tari participante si vor intalni lideri din domeniul tech si business din intreaga lume. De asemenea, vor explora tehnologii de ultima generatie, cum ar fi inteligenta artificiala si vor cunoaste experti AI, cercetatori si reprezentanti ai companiilor de tehnologie prezenti in cadrul evenimentului.

Technovation World Pitch se desfasoara in peste 100 de tari si este sprijinit de UNESCO, Peace Corps si ONU Women.


Echipa care va pleca in Silicon Valley este formata din Andreea-Bianca Morecut, Ioana Stelea, Ana Bercaru, Ana Daria Hendoreanu si Emma Chirlomez. Acestea au castigat etapa nationala Technovation printr-o aplicatie care are ca scop facilitarea colectarii selective a deseurilor.

Din 2010, mai mult de 23.400 de fete din 115 tari au participat la Technovation. Cu ajutorul voluntarilor ambasadori si partenerilor nationali,  fetele participante au creat "startup-uri mobile" care au ajutat la rezolvarea problemelor la nivel local si in comunitatile globale din intreaga lume.

Mai multe informatii despre proiect, pe site-ul adfaber

Adfaber este ONG-ul care face cunostinta copiilor si tinerilor cu tehnologia. Printre alte proiecte care au acest scop, se numara si Kids in Tech (kidsintech.adfaber.org), programul care aduce cursuri gratuite de programare in tot mai multe scoli generale si licee din Romania, dar si Hour of Code (hourofcode.ro), evenimentul international care arata oricui ca doar intr-o ora poate intelege principii de baza din programare si Computer Science.

Mai mult in Responsabilitate Sociala, CSR,


PUBLICITATE: