Castigatorii concursului de creativitate "Proiecte de 10 la 10 ani in UE". Vacanta de trei zile la Bruxelles.
Vineri, 26 Mai 2017
Adresata studentilor de la diverse facultati, competitia dedicata creativitatii a fost organizata in luna mai, cu ocazia Zilei Europei si s-a inscris in campania lansata de Comisia Europeana, „Europe in My Region"

adplayers. info

MDRAPFE a initiat, in luna mai, cu ocazia Zilei Europei 2017, competitia „Proiecte de 10 la 10 ani in Uniunea Europeana”, dedicata creativitatii, la care s-au inscris studenti de la diverse facultati.  Sarcina lor a fost sa exprime, in propria viziune, ideile care reflecta contributia Uniunii Europene la dezvoltarea Romaniei si, totodata, viitorul comun european.

Premiile oferite celor cinci studenti constau intr-un circuit de trei zile al institutiilor europene de la Bruxelles, ce va fi organizat in vacanta de vara. Demersul MDRAPFE s-a inscris in campania lansata de Comisia Europeana, „Europe in My Region”, la nivel national aceasta fiind parte a unui proiect cofinantat din Fondul European de Dezvoltare Regionala, prin Programul Operational Asistenta Tehnica 2014-2020.

Juriul concursului a fost format din personalitati din mediul academic, precum prof. univ. dr. Petru Lucaci (Universitatea Nationala de Arte Bucuresti), arh. asistent univ. Robert Zotescu (Facultatea de Arhitectura Ion Mincu), prof. Sorin Psatta (Facultatea de Jurnalism si Știintele Comunicarii Universitatea Bucuresti), Razvan Pirjol (presedintele Bucharest Tourism Board) si conf. dr. Dan Tudose (Universitatea Politehnica din Bucuresti).

Castigatorii concursului Proiecte de 10 la 10 ani in UE care vor vizita trei zile, in vacanta, institutiile europene de la Bruxelles:

Stefana Chelaru la sectiunea „Artele spectacolului si artele vizuale” cu proiectul „Traditie”. Ștefana a creat o tinuta vestimentara care sa reflecte pastrarea traditiilor nationale si integrarea lor in cultura eropeana;

Cristian George Preda la sectiunea „Design si arhitectura” cu proiectul „10 pentru o Romanie curata si sanatoasa”.  Lucrarea de design grafic a lui Cristian vorbeste despre impactul pe care aderarea tarii noastre la UE l-a avut si il are asupra protectiei mediului;

Elena Madalina Garbea la sectiunea „Media si comunicare audiovizuala”, cu animatia „Evolutie”. Elena a ilustrat ideea echilibrului intre om, natura si urbanizare, in contextul progresului individual si social;

Diana Cristina Pavel la sectiunea „Patrimoniu cultural” cu reportajul „Parcuri realizate cu fonduri europene”. Diana a realizat un colaj de imagini al catorva parcuri realizate din fonduri europene.

Alexandru Gavrilovici la sectiunea „Software” pentru site-ul web „#europe10” - o transpunere a temei Romania, 10 ani in Uniune Europeana.

Mai mult in Eveniment, Concurs


PUBLICITATE: