Autismul - intre mit si realitate. Eveniment la Carturesti cu lansare de carte premiata de Autism Society of America.
Vineri, 30 Martie 2018
 

Credit: Editura Herald

Evenimentul ii are ca invitati pe  Manuela Harabor – actrita, Daniela Bololoi - psiholog, psihoterapeut, fondator si presedinte al Asociatiei Help-Autism, Marius Teodor Zamfir - psiholog expert in psihologie clinica si psihologie judiciara, coordonator al Centrului Sfantul Mihail pentru copiii cu autism, Gabriela Deniz – coordonator al colectiei Parentaj, Editura Herald si psiholog.

adplayers.info

Editura Herald si Libraria Carturesti Verona (Ceainaria Carturesti Verona - Str. Pictor Arthur Verona, nr. 13-15) organizeaza luni, 2 aprilie 2018, ora 18.30 la un eveniment special, un atelier de dezbateri si idei, „Autismul – intre mit si realitate”. Intrarea este libera, in limita locurilor disponibile.

Evenimentul este prilejuit de marcarea datei de 2 aprilie ca Ziua Internationala de Constientizare a Autismului (World Autism Awareness Day), stabilita de Organizatia Natiunilor Unite la data de 18 decembrie 2007.

„Autismul – intre mit si realitate” ii are ca invitati pe  Manuela Harabor – actrita, Daniela Bololoi - psiholog, psihoterapeut, fondator si presedinte al Asociatiei Help-Autism, Marius Teodor Zamfir - psiholog expert in psihologie clinica si psihologie judiciara, coordonator al Centrului Sfantul Mihail pentru copiii cu autism, Gabriela Deniz – coordonator al colectiei Parentaj, Editura Herald si psiholog.

1 din 100 persoane atinse de Autism

In toata lumea, in jurul datei de 2 aprilie, organizatiile si asociatiile care promoveaza cauza persoanelor cu autism desfasoara actiuni menite sa atraga atentia asupra problematicii acestei afectiuni care atinge, conform celor mai recente studii, 1 din 100 de persoane, ajungand sa reprezinte o prioritate in politicile de sanatate ale statelor lumii.

Cu aceasta ocazie va fi lansata cartea Tulburarea de spectru autist. Ghidul complet pentru intelegerea autismului, de Chantal Sicile-Kira, publicata in colectia Parentaj a Editurii Herald. Ce inseamna TSA (tulburare de spectru autist) sau daca putem vorbi despre TSA ca despre o boala sunt doar cateva din intrebarile la care participantii la eveniment vor afla raspunsuri.

Autoarea volumului Tulburarea de spectru autist, Sicile-Kira, descrie o serie de mituri despre autism care circula in societate. In ce masura regasim aceste mituri si la noi – mai multe, mai putine, Care este diferenta intre un copil cu TSA care beneficiaza de o interventie timpurie si unul diagnosticat sau integrat in sistem mai tarziu.

Moderat de Sorin Lucaci (PR Editura Herald), evenimentul are scopul principal de a dinamiza eforturile de promovare a unei mai bune intelegeri a autismului si de a creste nivelul de informare al publicului larg privind nevoile speciale ale persoanelor cu autism si ale familiilor acestora.

Tulburarea de spectru autist, premiata de Autism Society of America

Volum distins de Autism Society of America cu premiul pentru lucrarea exceptionala a anului 2005,Tulburarea de spectru autist, de Chantal Sicile-Kira, explica toate aspectele acestei afectiuni si a fost scris pentru parinti, cadre didactice, ingrijitori si alte persoane aflate in cautare de informatii specifice.

Extrem de valoroasa, in opinia specialistilor, cartea a fost actualizata pentru a prezenta cele mai recente cercetari si metode de tratament, inclusiv criteriile de diagnostic reformulate pentru DSM-V, si reuseste sa creeze un tablou cuprinzator a ceea ce inseamna viata alaturi de o persoana cu o tulburare de spectru autist.

Mai mult in Responsabilitate Sociala, CSR


PUBLICITATE: