3.000 de metri patrati de spatii verzi vor fi amenajate in Bucuresti de Asociatia CSR Nest, cu sprijinul Fundatiei Coca-Cola, prin New World Program
Miercuri, 19 Iulie 2023

,,Acest proiect isi propune sa dezvolte si sa promoveze conceptul de hub inteligent de regenerare urbana. Astfel, pe langa vegetatia decorativa variata, zonele de relaxare si materialele sustenabile integrate perfect cu mediul natural din cele doua spatii, proiectul presupune si derularea de activitati educationale privind importanta protejarii mediului inconjurator.” – Anda Sebesi, Director de Comunicare la Asociatia CSR Nest.

AdPlayers. info

Doua spatii verzi cu o suprafata totala de 3.000 de metri patrati vor fi amenajate in Bucuresti si vor fi deschise publicului in prima jumatate a anului 2024. Potrivit initiatorilor proiectului, Asociatia CSR Nest, cu sprijinul financiar al Fundatiei Coca-Cola, prin programul de finantare New World Program, va dezvolta doua spatii de regenerare urbana in Sectorul 6 din Bucuresti, prin proiectul Act Today for a Greener Tomorrow: From a Grey City to a Greener One.

Acestea vor fi amenajate in parteneriat cu Administratia Domeniului Public Sector 6 (ADP Sector 6), in zona Parcului Dreptatii si pe Bulevardul Preciziei, pe spatiul pus la dispozitie de aceasta institutie. Cele doua spatii verzi vor reprezenta un loc de relaxare si socializare, aflat la indemana celor care vor sa petreaca timp liber in natura fara sa plece departe de casa. Proiectate si amenajate sustenabil, spatiile verzi vor functiona respectand principiile economiei circulare.

Astfel, acestea vor fi reamenajate peisagistic si dotate cu: mobilier urban din materiale reciclabile (banci si pergole din lemn), sisteme de captare / drenare a apei pluviale utila pentru plantele din aceste spatii verzi si senzori de masurare a calitatii aerului. De asemenea, cele doua spatii verzi vor beneficia de infrastructura de colectare separata a deseurilor, infrastructura de mici dimensiuni pentru deseurile municipale si panouri fotovoltaice care contribuie la iluminatul acestora.

In plus, in cele doua spatii de regenerare urbana vor fi montate puncte de informare pentru cetateni, care vor contine materiale educationale pe tema dezvoltarii urbane sustenabile (colectare separata a deseurilor, poluarea aerului, economie circulara, etc) si care vor putea fi disponibile prin accesarea unor coduri de tip QR. In plus, proiectul presupune si o componenta de educatie pentru mediu care va fi implementata in toate scolile din Sectorul 6, prin utilizarea unor materiale educationale video de tip TED.

“Bucurestiul se numara printre capitalele europene cu cel mai mic numar de metri patrati de spatiu verde pe cap de locuitor si ne bucuram ca, alaturi de partenerii nostri, le putem oferi bucurestenilor spatii verzi, chiar in mijlocul aglomerarii urbane. Acest proiect isi propune sa dezvolte si sa promoveze conceptul de hub inteligent de regenerare urbana. Astfel, pe langa vegetatia decorativa variata, zonele de relaxare si materialele sustenabile integrate perfect cu mediul natural din cele doua spatii, proiectul presupune si derularea de activitati educationale privind importanta protejarii mediului inconjurator.” – Anda Sebesi, Director de Comunicare la Asociatia CSR Nest.

Act Today for a Greener Tomorrow: – From a Grey City to Greener One, finantat de Fundatia Coca-Cola in cadrul New World Program si implementat de Asociatia CSR Nest, se inscrie in demersurile de sustenabilitate ale Sistemului Coca-Cola in Romania, reunite in cadrul platformei Dupa Noi.

Mai mult in CSR, Responsabilitate Sociala 

PUBLICITATE: