Toyota face recomandari de pregatire a masinii pentru vacanta
Joi, 18 Iulie 2019

 

Credit: Toyota Romania

AdPlayers. info

In plina perioada de vacanta, Toyota face recomandari de pregatire a masinii pentru vacanta.

Potrivit reprezentantilor companiei, specialistii Toyota Romania vin in intampinarea soferilor care se pregatesc sa plece la drum cu cateva recomandari tehnice, pentru a preveni eventuale dificultati care pot sa dea peste cap un concediu relaxat.

Sfaturile sunt cu atat mai utile in contextul in care plecarile vizitatorilor romani in strainatate in cele trei luni de vara, inregistrate la punctele de frontiera, cresc cu aproximativ 32% comparativ cu media anuala. In plus, dauna materiala RCA a crescut, in medie, cu 14%, in primele trei luni ale anului, potrivit celor mai recente date ale pietei.

Indiferent ca vorbim de masini conventionale sau hibrid, soferii trebuie sa ia in calcul efectuarea catorva verificari obligatorii inainte de a se deplasa pe o distanta mai lunga, de cateva sute de kilometri.

            Verificarea nivelului de ulei de motor;

            Verificarea nivelului lichidului de racire motor;

            Verificarea sistemului hibrid;

            Verificarea luminilor exterioare;

            Verificarea stergatoarelor/stropitoarelor de parbriz/lunetei, inclusiv nivelul de lichid de spalare a parbrizului;

            Verificarea sistemului de climatizare.

„Șoferii care doresc o verificare mai amanuntita se pot adresa oricarui dealer autorizat in vederea efectuarii in mod gratuit a unui raport de inspectie vizuala” a declarat Radu Aflorii, director Servicii post-vanzari in cadrul Toyota Romania, parte a grupului britanic Inchcape.

„In cazul modelelor hibride, in special a celor care nu mai sunt in garantie, dar nu mai vechi de 10 ani, clientul poate opta cu ocazia reviziilor pentru un test al sistemului hibrid. Daca acest test confirma functionarea in parametri a sistemului hibrid, clientul va beneficia de garantia bateriei hibride pentru inca 1 an sau 15.000 km.”, a mai spus oficialul Toyota.

Segmentul autoturismelor electrice si hibride a castigat tot mai mult teren

Potrivit comunicarii Toyota, segmentul autoturismelor electrice si hibride a castigat tot mai mult teren in 2019 si a ajuns la o cota de piata de 3,4% la nivelor primelor 5 luni ale anului, arata datele Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Autoturisme din Romania.

Din cele peste 67.000 de autoturisme vandute la nivelul intregii piete auto in intervalul ianuarie – mai 2019, aproape 48.000 au avut motoare pe benzina, aproximativ 17.000 au fost diesel, iar 2.285 de unitati au fost din categoria autoturismelor electrice si hibride. In acelasi interval, au fost comercializate 1.611 masini hibrid marca Toyota, cu 73% mai multe fata de aceeasi perioada a anului precedent. Toyota este, de altfel, lider de piata pe segmentul autoturismelor eco, cu o cota de 70%.

Propulsia hibrida este coloana vertebrala a programelor Toyota de propulsie, care va ajuta compania sa reduca emisiile de carbon ale vehiculelor pana in anul 2050 cu pana la 90%, in comparatie cu anul 2010. 

Pentru aceasta va fi promovata dezvoltarea vehiculelor de generatie urmatoare cu emisii CO2 scazute sau zero, hibride, hibride plug-in, vehicule electrice si cu hidrogen. Totodata, modelele Toyota cu motor conventional vor deveni mai eficiente din punct de vedere al consumului de combustibil. 

Toyota Romania este importatorul exclusiv pentru Toyota si Lexus in Romania, parte din grupul Inchcape - cel mai mare distribuitor si retailer auto din lume, cu o prezenta globala in 32 de tari si avand peste 18.000 de angajati. Toyota Romania a incheiat 2018 cu o cifra de afaceri de 304 milioane de euro, in crestere cu 23% comparativ cu 2017, si 5.745 de vehicule vandute in Romania, cu 20% mai multe decat in anul precedent.

Mai mult in Conturi, Auto, Responsabilitate Sociala


PUBLICITATE: