Telekom comanda case inteligente prin Internet. Vizionare la Baneasa Shopping City.
Miercuri, 05 Iulie 2017

Credit: Telekom Romania

Casa demonstrativa Vivid cu solutia Smart Home de la Telekom este amplasata in parcarea complexului comercial Baneasa Shopping City si prezinta o solutie completa Smart Home de la Telekom Romania, ce ofera un ecosistem complet pentru monitorizarea si controlul inclusiv de la distanta al locuintei, precum si servicii de Internet TV si conectivitate;

adplayers. info

Telekom si Vivid prezinta primul proiect de casa modulara inteligenta din Romania, care integreaza o solutie completa de tip Smart Home. Aceasta include atat tehnologii de monitorizare si control al locuintei, cat si servicii de Internet TV si conectivitate, oferind un ecosistem complet. Principalele beneficii pe care solutia Smart Home le ofera viitorilor proprietari ai caselor modulare Vivid sunt siguranta, confortul, securitatea datelor, precum si eficientizarea consumului de energie electrica si termica.

“Evolutia tehnologiei nu schimba doar spatiul de lucru si modul in care muncim, ci si spatiul in care locuim” spune Ovidiu Ghiman, Chief Commercial Officer, Business Segment, Telekom Romania. „Siguranta, confortul, administrarea mai eficienta a spatiului de locuit au devenit astazi nevoi din ce in ce mai stringente pentru oameni, nevoi pentru care inovatiile din ultimii ani ne pot oferi solutii concrete si la indemana. Solutiile de tip Smart Home completeaza in mod firesc portofoliul nostru, alaturi de dezvoltarea de proiecte de tip Smart Office si Smart City”, a conchis executivul Telekom.

Instalarea solutiei - wireless si poate fi accesata de pe laptop sau PC

Solutia Smart Home furnizata de Telekom Romania si instalata in casa demonstrativa Vivid are la baza centrala generala Home Center, cu rol de punct de acces, ce se conecteaza la Internet prin intermediul unui port Ethernet si comunica wireless cu celelalte dispozitive din cadrul sistemului de casa inteligenta. Instalarea solutiei este, astfel, neinvaziva, fara gauri in pereti si fara cabluri trase. Setarea initiala a sistemului de casa inteligenta, precum si setarea diferitelor scenarii si actiuni pentru senzori se realizeaza prin intermediul aplicatiei dedicate ce poate fi accesata pe laptop sau PC. Utilizatorul va putea ulterior sa monitorizeze si sa gestioneze sistemul si prin intermediul aplicatiilor pe telefon si tableta.

In functie de propriile nevoi si preferinte, utilizatorii pot instala senzori si dispozitive de control pentru automatizarea, monitorizarea si gestionarea inteligenta a tuturor functiilor din locuinta: sistemul de iluminat interior si exterior, deschiderea sau inchiderea automata a usii, controlul prizelor, controlul vanelor de apa si gaz, detectori de inundatie, detector de fum, senzori de temperatura, miscare, luminozitate, vibratie, automatizarea jaluzelelor, controlul incalzirii, controlul  sistemului de aer conditionat, comanda televizorului si a sistemului audio. Dispozitivele de tip “plug & play” sunt gata de utilizare imediat, necesitand o configurare de doar cateva minute.

Prin intermediul senzorilor, sistemul poate comanda aprinderea luminilor la detectarea prezentei unei persoane sau stingerea acestora dupa un interval predefinit. De asemenea, cu ajutorul functiei de masurare a intensitatii luminoase, sistemul poate seta parametrii optimi de iluminare pentru toti cei din casa. Solutia Smart Home de la Telekom integreaza, de asemenea, comanda televizorului si a sistemului audio, elemente ce pot fi incluse in scenarii predefinite, precum  deschiderea automata a televizorului pe programul favorit furnizat de serviciul Internet TV Telekom la deschiderea usii si recunoasterea utilizatorului dupa codul introdus.

Smart Home cu protectie si siguranta

Solutia Smart Home de la Telekom Romania asigura protectie si siguranta casei modulare Vivid, oferind un suport real in situatii de criza precum incendii, inundatii sau tentative de furt, prin intermediul dispozitivelor „gardieni”, precum senzori pentru usa sau fereastra, senzori de miscare multifunctionali, senzori de fum (prezenti in fiecare camera), senzori de inundatie in bai si bucatarie si prize inteligente, care, de exemplu, pot opri alimentarea cu energie.

Usa de la intrare este prevazuta cu incuietoarea inteligenta Yale, ce ofera securizarea locuintei fara a mai fi necesara utilizarea cheilor. Aceasta poate fi comandata prin telecomanda KeyFob, prin introducerea unui cod sau prin eticheta electronica cu identificare prin frecventa radio ce contine datele de autentificare ale persoanelor care doresc sa intre in casa. 

In cazul detectarii unui eveniment nedorit, ca de exemplu incercarea de intrare prin efractie,  prezenta fumului sau a apei, sistemul trimite proprietarului locuintei atat notificari pe telefonul mobil si avertizari sonore prin sirena atasata sistemului, cat si comenzi de oprire a apei sau a gazului, dupa caz.

Control de oriunde operat de proprietar.

Cu sistemul Smart Home, proprietarii isi pot controla casa Vivid si pot verifica statusul dispozitivelor de oriunde, prin Internet. Sistemul de casa inteligenta isi informeaza de la distanta utilizatorul asupra tuturor evenimentelor relevante pentru buna gestionare a locuintei - de la deschiderea unei ferestre sau a usii de la intrare, temperatura existenta in diferite puncte din casa, miscarea persoanelor in incinta, starea luminilor, pana la aparitia de scurgeri de apa in diferite zone sau prezenta fumului.

La randul sau, utilizatorul poate comanda de la distanta aprinderea sau stingerea luminilor, alegerea culorilor luminilor, ridicarea sau coborarea jaluzelelor, pornirea sau oprirea sistemului de incalzire sau setarea temperaturii pe fiecare camera, folosind aplicatia dedicata de pe telefonul mobil sau tableta, precum si de pe laptop / PC, prin Internet.

Atunci cand sunt acasa, proprietarii Vivid pot controla ecosistemul prin intermediul telecomenzii dedicate, al butonului special sau al tabletei SWIPE dedicate. In acelasi timp, butonul poate fi folosit si ca buton de panica. Accesul la casa Vivid si informatiile proprietarului sunt protejate la cel mai inalt nivel, prin sisteme de securitate a datelor si comunicare criptata.

Nu in ultimul rand, sistemul de casa inteligenta implementat de Telekom permite proprietarilor sa eficientizeze consumul de energie electrica si termica. Astfel, proprietarii locuintei pot monitoriza cantitatea de energie consumata de dispozitivele din casa si pot identifica usor cei mai mari consumatori. Solutia Smart Home implementata de Telekom Romania in cadrul proiectului Vivid utilizeaza dispozitive FIBARO.

Mai mult in Conturi, Campanii, 


PUBLICITATE: