Start #Digitaliada. Fundatia Orange a pornit noua editie a competitiei de materiale digitale educationale
Luni, 22 Ianuarie 2018

Fundatia Orange lanseaza a doua editie #Digitaliada, concurs national ce premiaza cele mai bune materiale digitale educationale pentru ciclul gimnazial

adplayers.info

Fundatia Orange lanseaza a doua editie a #Digitaliada, concurs national ce premiaza cele mai bune materiale digitale educationale pentru ciclul gimnazial. Potrivit responsabililor de relatii publice, competitia se desfasoara pe site-ul digitaliada.ro, in perioada 22 ianuarie – 15 martie 2018 iar materialele vor fi evaluate de o comisie de experti in educatie si continut digital.

Concursul #Digitaliada ofera ca premii echipamente electronice si IT si se adreseaza tuturor persoanelor interesate sa creeze si sa puna la dispozitia publicului larg materiale didactice in format digital pentru clasele V-VIII. Programul Digitaliada se desfasoara cu avizul Ministerului Educatiei Nationale.

Editia a doua a concursului se extinde fata de prima editie prin introducerea mai multor sectiuni, dedicate atat profesorilor din orice scoala din Romania, cat si profesionistilor din domeniul IT. Concurentii vor putea alege inscrierea materialului in sectiunea aplicatii software, continut digital de tip video sau proiecte didactice. Regulamentul de concurs poate fi consultat aici.

„Faptul ca, inca de la prima editie, am avut peste 100 de materiale inscrise ne-a aratat ca exista multi pasionati de educatie digitala in intreaga tara. Prin acest concurs incurajam dezvoltarea de continut educational digital in limba romana atat de necesar educatiei copiilor din generatia de nativi digitali.”, a declarat Amalia Fodor, Director al Fundatiei Orange.

„M-a bucurat nespus ca ideea mea de a ajuta la modernizarea modului de predare a matematicii a fost inteleasa si apreciata de Digitaliada. Intotdeauna schimbarea necesita efort si resurse si de aceea initiativa Fundatiei Orange este binevenita intr-un sistem de invatamant cu o inertie enorma, cu resurse putine. Este usor sa dam vina pe elevi, parinti, profesori, programa, sistem etc. Sunt sigur insa ca exista multi oameni dedicati care, ca si mine, pot sa creeze materiale digitale adaptate nevoilor elevului contemporan.” a declarat Rares Tohanean, castigatorul editiei de anul trecut a concursului #Digitaliada.

Concursul face parte din Digitaliada - un program care urmareste imbunatatirea performantelor scolare ale elevilor prin folosirea tehnologiei si crearea unor modele de bune practici prin adaptarea profesorilor la metode de predare moderne. La nivel national, prin platforma, sunt puse la dispozitia publicului resurse digitale ce pot fi utilizate in procesul de predare-invatare. In plus, la nivel rural, 30 de scoli gimnaziale beneficiaza de echipamente si continut educational digital pentru orele de Matematica si Informatica.

In cei 5 ani de activitate, Fundatia Orange a investit peste 3,5 milioane de euro in proiecte de educatie digitala pentru persoane defavorizate si in proiecte de sanatate, educatie, cultura, in beneficiul persoanelor cu deficiente de vedere si/sau de auz, in scopul integrarii lor sociale.

Mai multe detalii despre concurs, pe digitaliada.ro

Mai mult in Conturi, Responsabilitatea Sociala, CSR


PUBLICITATE: