Spotul Friends TBWA #zidsifacut a ajuns la 1,5 Milioane de vizualizari in doua luni dupa lansare
Marti, 31 Iulie 2018
 

«Glet Rich or Die Tryin’ #zidsifacut» Credit: FRIENDS \ TBWA Bucharest

Un videoclip de 2 minute si jumatate pe o coloana sonora hip-hop, dar cu versuri si rime din jargonul meseriasilor. «Glet Rich or Die Tryin’ #zidsifacut» a devenit rapid viral, adunand 1,5 milioane de vizualizari pe Facebook si YouTube la mai putin de doua luni de la lansare.

adplayers.info

Spotul FRIENDS \ TBWA Bucharest «Glet Rich or Die Tryin’ #zidsifacut» - un videoclip de 2 minute si jumatate pe o coloana sonora hip-hop, dar cu versuri si rime din jargonul meseriasilor, a devenit rapid viral, adunand 1,5 milioane de vizualizari pe Facebook si YouTube la mai putin de doua luni de la lansare. In egala masura spot publicitar si hit devenit viral,  Friends/TBWA a creat un produs disruptiv ca raspuns la un brief conventional de lansare a unui glet nou, Rigips® SUPER TOP.

Potrivit reprezentantilor de comunicare ai agentiei, pana acum, spotul a fost urmarit peste 3 milioane de minute in total, ceea ce echivaleaza cu 5 ani si 315 zile de difuzare in bucla.  Lansat in prima faza cu zero buget de advertising, clipul a depasit in primele 3 zile 100.000 de vizualizari organice pe pagina de Facebook a clientului, Saint-Gobain Rigips Romania.

Pana astazi, campania de Facebook are un reach de peste 600.000 de impresii organice, dublu fata de cele sustinute prin bugetul de media buying, iar cea de YouTube Ads un scor de relevanta maxim (10), rata organica de crestere mentinandu-se in acelasi ritm.  In prezent, clipul are o durata de vizualizare de peste 2 minute, de patru ori mai mare decat media din industria de advertising.

Eugen Suman, Creative Director Friends\TBWA: „E reconfortant sa primesti un brief fara prea multe do’s and don’ts, care-ti lasa libertatea creativa sa iesi din normele categoriei si sa propui o solutie indrazneata. Declansatorul a fost faptul ca aveam nevoie de minimum 2,5 minute pentru a putea prezenta toate beneficiile-cheie ale produsului, asa ca am pus tot ce trebuia sa spunem despre produs in rime hip-hop si ne-a placut ce-a iesit. Scriptul si strategia de comunicare au fost foarte bine primite si de client, asa ca #zidsifacut, ne-am pus si noi pe treaba si a iesit piesa asta muzicala, aproape reclama. Nu «regletam» nimic.”

„Ȋn brieful catre agentia de publicitate nu treci o piesa muzicala despre glet si pereti pentru digital la „deliverables”. Te infioara diferentele dintre videoclip-ul muzical viral si o reclama „cuminte” (avem si din acelea) din propunerea primita de la agentie, dar tocmai asta ne place la echipa noastra din agentie – nu vine cu solutiile „standard” la care ne asteptam si ne surprinde in mod repetat. Și pe noi si publicul tinta pe care-l vizam” a completat Oana Davidoglu, Marketing Manager Saint-Gobain Rigips Romania.

„Campania «Glet Rich or Die Tryin’» ne-a cucerit pe loc si am lucrat doar ca sa fim siguri ca situatiile prezentate reliefeaza functionalitatea produsului – Ce este? Pe ce se aplica? Cum se aplica? Ce beneficii au produsul si ambalajul? Nu am simtit nevoia sa intervenim pe strategia de comunicare si am avut incredere in solutia curajoasa a agentiei, asa ca drumul de la propunere la lansare a fost unul mai scurt decat ne-am imaginat. Am fost incantati sa vedem ecoul campaniei si in interiorul companiei noastre: am incheiat Conferinta de Vanzari si Marketing cu karaoke pe videoclip si expresia «nu reglet nimic», ba chiar am reinterpretat un foto-corner cu roabele aurii si recuzita hip-hop”, a mai spus oficialul de marketing. 


«Glet Rich or Die Tryin’ #zidsifacut» 
Credit: 
FRIENDS \ TBWA Bucharest

Credite complete:

Advertising Agency: Friends\TBWA Bucharest

Client: Saint-Gobain Rigips Romania

Simplification Officer: Sorin Tranca

Executive Creative Director: Eugen Suman

Group Creative Director: Ruxandra Matache & Anca Bacila

Copywriter: Teodor Chiripuci

Art Director: Cristina Cazacu

Strategy: Adriana Vasile

Digital Strategist: Alecsandra Apostolescu

Digital Social Media Manager: Vlad Mares

Client Service Director: Ioana Teodorescu

Account Director: Oana Andrei

Account Manager: Lorena Zincenco

Music: Liviu Pirvu (Sez), Vlad Dobrescu & Alex Mocanu

Lyrics: Teodor Chiripuci & Alex Mocanu

Director: Alex Cotet

Producer: Blind Cat Production

Post-production: Avanpost

 

Saint - Gobain

Cu o vasta experienta si capacitate de inovare, Saint-Gobain, lider mondial in domeniul habitatului si al materialelor de constructii, creeaza, produce si distribuie materiale si solutii care contribuie la bunastarea si viitorul fiecaruia dintre noi.  Acestea pot fi gasite pretutindeni, in locurile in care traim si in viata de zi cu zi: in cladiri, transporturi, infrastructura si in multe aplicatii industriale. Ele ofera confort, performanta si siguranta, abordand provocarile legate de constructie durabila, de eficienta utilizarii resurselor si de schimbarile climatice. Cu vanzari de 40,8 miliarde de euro in 2017, Saint-Gobain opereaza in 67 de tari si are peste 179.000 de angajati.

In Romania, Saint-Gobain (www.saint-gobain.ro ) detine opt activitati (Abrasives, Brodrene Dahl, Glass, Pietta Glass Working, Isover, PAM, Rigips si Weber), cu aproximativ 1500 de angajati  si opereaza 13 unitati de productie in noua situri industriale situate in Baicoi, Branesti, Calarasi, Ploiesti, Satu-Mare, Tulcea, Turda, Suceava si Valenii de Munte.

FRIENDS \ TBWA Bucharest

Fondata in 2003, ca agentie independenta de advertising, FRIENDS a fuzionat zece ani mai tarziu cu TBWA Bucharest, devenind astfel o agentie full-service cu incontestabil ADN creativ si o metodologie de comunicare strategica unica, numita Disruption®. 

FRIENDS \ TBWA Bucharest  (FRIENDS-TBWA.RO), a gandit, planificat si implementat peste 1.000 de campanii pentru clienti nationali si internationali, in domenii variate. Este un brand social, care sustine creativitatea practica inca din 2009, prin Fundatia Friends for Friends > ffff.ro/despre-noi/

Agentia mai poate fi urmarita pe: 
https://www.facebook.com/FRIENDSTBWA,
https://www.linkedin.com/company/friends-tbwa

Mai mult d
espre FRIENDS \ TBWA Bucharest

Mai mult in Conturi


PUBLICITATE: