Schimb Valutar Online de la Telekom Banking. Noi functionalitati ale platformei de tranzactionare.
Vineri, 16 Aprilie 2021

 

Inregistrarea online in platforma poate fi realizata accesand site-ul www.schimb.telekombanking.ro de pe un computer sau laptop. Pentru clientii Telekom Banking, procesul de inregistrare este simplificat, in timp ce clientii noi au nevoie de cartea de identitate si de un al doilea document de identificare (pasaportul, carnetul de conducere etc.) pentru a le incarca in platforma, iar ulterior, persoana care se inregistreaza va primi pe telefonul mobil un link pentru incarcarea unui video selfie de cateva secunde, in vederea verificarii identitatii sale de catre banca.

AdPlayers. info

Telekom Banking, proiectul financiar dezvoltat in cadrul parteneriatului dintre Telekom Romania si Alior Bank, sucursala locala a uneia dintre cele mai mari banci din Polonia, anunta noi functionalitati pentru platforma de tranzactionare valutara Schimb Valutar Online, si anume inregistrarea 100% online in platforma, prin solutia de verificare a identitatii clientilor prin video selfie, pe care institutia a implementat-o si pentru deschiderea conturilor bancare la distanta la inceputul acestui an, precum si lansarea aplicatiei de mobil Schimb Valutar Online, anunta compania.

Potrivit informarii, platforma Schimb Valutar Online este o solutie unica pe piata romaneasca, fiind in acelasi timp o platforma de tranzactionare valutara ce ofera posibilitatea de a efectua schimburi 24/7 la cursuri actualizate in timp real, si nu la un curs de referinta, dar si un pachet de produse si servicii pentru administrarea fondurilor in valuta. Platforma Schimb Valutar Online functioneaza independent de restul produselor si serviciilor incluse in oferta Telekom Banking si se adreseaza in special clientilor interesati de operatiuni de tranzactionare valutara, la cursuri de schimb avantajoase, fara conditii de incasare a salariului sau accesarea unui pachet de cont curent. 

Platforma Schimb Valutar Online ofera clientilor o experienta 100% online pentru deschiderea conturilor in valuta, pentru tranzactionare valutara in principalele 10 valute si, ulterior, pentru utilizarea sumelor rezultate din schimburile valutare, prin efectuarea de transferuri sau operatiuni cu carduri valutare. Fondurile din conturile deschise prin platforma Schimb Valutar Online sunt garantate in limita a 100.000 euro de Fondul de Garantare a Depozitelor din Polonia.

Inregistrarea online in platforma presupune cativa pasi simpli, putand fi realizati de oriunde si la orice ora, accesand site-ul www.schimb.telekombanking.ro de pe un computer sau laptop. Pentru clientii Telekom Banking, procesul de inregistrare este simplificat, in timp ce clientii noi au nevoie de cartea de identitate si de un al doilea document de identificare (spre exemplu, pasaportul, carnetul de conducere etc.) pentru a le incarca in platforma. Ulterior, persoana care se inregistreaza va primi pe telefonul mobil un link pentru incarcarea unui video selfie de cateva secunde, in vederea verificarii identitatii sale de catre banca. Solutia apartine Onfido, o companie fintech care ofera tehnologie pentru verificarea identitatii utilizatorilor prin intermediul smartphone-urilor.

 

Dupa inregistrare, clientii pot accesa platforma Schimb Valutar Online prin aplicatia de mobil disponibila gratuit in AppStore si Google Play. Pentru accesul in aplicatie si autorizarea operatiunilor, clientii pot opta pentru metodele cu elemente biometrice (amprenta sau recunoastere faciala).

 

Pe langa beneficiul cursurilor valutare actualizate in timp real in functie de evolutia pietei, platforma Schimb Valutar Online ofera clientilor diverse functionalitati pentru efectuarea schimburilor valutare intr-un mod cat mai avantajos si cu un efort minim. Spre exemplu, acestia pot programa schimburi valutare automate la nivelul cursului de schimb la care doresc sa se efectueze tranzactia, la o anumita data si ora, sau cu o anumita frecventa. Platforma permite si efectuarea de schimburi valutare directe intre valutele EUR, USD, CHF si GBP. Totodata, clientii pot sa-si seteze alerte pentru a fi anuntati atunci cand cursul de schimb atinge o anumita valoare si pot efectua schimburi valutare, chiar daca la momentul initierii tranzactiei nu au fonduri suficiente, accesand optiunea “rezerva curs valutar”. Pentru aceasta este necesar sa aiba in cont cel putin 5% din suma tranzactiei, urmand ca in maximum doua zile sa asigure diferenta necesara pentru finalizarea tranzactiei.

 

Prin intermediul platformei Schimb Valutar Online clientii pot transfera gratuit sumele tranzactionate, indiferent de valuta, oriunde in lume, iar catre alti utilizatori ai platformei pot trimite sau solicita bani usor si rapid, direct catre numarul lor de telefon sau adresa de e-mail. Clientii pot solicita carduri in EUR, USD si GBP fara comisioane de emitere si administrare, care le sunt livrate gratuit prin curier, oriunde in Romania, iar prima retragere de numerar din luna este gratuita, de oriunde din lume, indiferent de valoare. Utilizarea platformei este, de asemenea, gratuita.

„Platforma Schimb Valutar Online are cursuri valutare competitive 24h din 24h, 7 zile din 7. Platforma ofera o experienta de tip fintech, user-friendly si cu diverse instrumente utile atat celor care isi optimizeaza costurile cu schimbul valutar, cat si celor care tranzactioneaza uzual sume mai mari in diverse valute. Emiterea cardurilor in valuta este gratuita, la fel si transferurile efectuate cu sumele schimbate”, a declarat Vasile Tanasa, Directorul Directiei Management al Produselor, Transformare Digitala si Marketing din cadrul Alior Bank S.A. Varsovia - Sucursala Bucuresti.

„Asa cum am anuntat la inceputul anului, Telekom Banking isi urmeaza fidel strategia de digitalizare in Romania lansand si noua platforma Schimb Valutar Online cu inrolare 100% la distanta, prin cativa pasi simpli. In plus, platforma aduce siguranta de a tranzactiona valuta in mediul online, ce poate fi considerat uneori vulnerabil, prin intermediul unei aplicatii bancare ce beneficiaza de cele mai moderne metode de protectie a datelor, iar sumele de pana la 100.000 EUR sunt garantate de Fondul de Garantare a Depozitelor din Polonia”, a declarat Ana Cernat, Director General al Alior Bank S.A. Varsovia - Sucursala Bucuresti.

Lansat in Romania in octombrie 2017, Telekom Banking este proiectul financiar digital dezvoltat in cadrul parteneriatului dintre Telekom Romania si Alior Bank, ce ofera persoanelor fizice produse si servicii bancare usor de utilizat, accesibile online prin www.telekombanking.ro si prin reteaua de magazine Telekom Romania si ale partenerilor selectati.

Clientii au acces la o gama variata de operatiuni bancare, oferta Telekom Banking cuprinzand conturi si carduri pentru desfasurarea operatiunilor bancare zilnice, produse de creditare si economisire, precum si platforma de Schimb Valutar Online, prin care clientii pot efectua schimburi valutare la cursuri avantajoase. In cadrul ofertei Telekom Banking, serviciile bancare sunt oferite de Alior Bank S.A. Varsovia - Sucursala Bucuresti.

Mai mult in Business, Telecom


PUBLICITATE: