Rebranding Finexpert cu 40.000 EUR, de United Communication
Marti, 12 Iulie 2011

 (AdPlayers, INFO )

Desemnata din 2010 ca agentia de brand si de comunicare a companiei de contabilitate Finexpert, agentia United Communication incheierea campaniei de rebranding a celei mai mari companii de contabilitate romaneasca. Campania de rebranding a durat 6 luni si a implicat un buget de 40.000 de Euro.

Infiintata in 2003, si avand in prezent o echipa de 60 de consultanti, Finexpert este lider pe piata companiilor locale de servicii financiar-contabile din Romania care ajuta peste 300 de companii sa se dezvolte stabil, oferind o gama larga de servicii profesionale ce includ: contabilitate, salarizare, audit, taxe, servicii de consultanta pentru  Dosare de Ajutor de Stat si Fonduri Europene.

Dan Cirstea (foto), Managing Partner al agentiei United Communication, despre rebranding:

„Prin acest proiect de rebranding am incercat mai mult decat sa creem o pozitionare intr-o piata relativ amorfa – practic am decupat un segment semnificativa de clienti care cauta excelenta in domeniu in afara BIG 4 si astfel, am creat un nou segment, companiile de contabilitate romanesti care ofera servicii financiare cu resurse locale la standarde internationale”.

Pornind de la un audit de imagine al brandului, agentia United a realizat strategia si pozitionarea brandului, a creat un manual de identitate vizuala pornind de la noul logo, urmata de declinarea noii identitati pe toate materialele de comunicare interna si externa (brosuri de prezentare, oferte, prezentare de vanzari), website si multe alte materiale de identitate. Pe langa tiparirea materialelor de prezentare cu noua identitate, rebrandingul a fost anuntat clientilor existenti si partenerilor de business FINEXPERT printr-o serie evenimente pentru angajati, clienti si presa.

„Plecand de la valorile brandului (excelenta si calitatea serviciilor, implicare in cresterea pietei, anticiparea trendurilor, implicare in educarea tinerelor talente etc.) pentru a comunica pozitia de lider a Finexpert am creat un logo ce insumeaza ca simbol exact aceste valori”, afirma, despre constructia identitatii,  Catalin Popa (foto), Art Director la United Communication.

„Simbolul este de o metafora descrisa figurativ, patratul. Patratul, este un simbol fundamental al limbajului figurilor geometrice avand multiple semnificatii, amintind doar cateva si anume prin cele 4 unghiuri drepte semnifica fixarea in spatiu si in timp, rezistenta si permanenta cumulat cu cifra 4 ce inseamna totalitate si echilibru. Succesiunea de patrate in perspectiva sugereaza stabilitatea in timp, recurenta succesiva a acestei stabilitati, evolutia ascendenta si performanta. Culoare purpurie este culoarea regalitatii, a aristocratiei si a spiritualitatii, intr-un singur cuvant, a excelentei”.

Printre clientii agentiei United Communication se numara: Aedificia Carpati, Autoritatea de Turism a Egiptului, BCR, Bluehouse, Bucuresti Mall, Consiliul National al Intreprinderilor Mici si Mijlocii, Conferintele ROMANS, Epicor, Europolis, FocusPlus, Fundatia Sfanta Irina, Gedeon Richter, Glaxo Smithkline, GTC, Hercesa, Hoffman La Roche, International House, King Sturge, Liberty Center, Maritimo Shopping Center, Money Channel, Plaza Romania, Ploiesti West Industrial Park, Portland, Sonnae Siera, Unilever.

Mai mult in Branding, Conturi


PUBLICITATE: