Pleaca din CNA. Valentin Jucan intra in consultanta de media si afaceri, in tara si Orientul Mijlociu
Marti, 16 Ianuarie 2018

Sursa: Valentin Alexandru Jucan

adplayers.info

Valentin Alexandru Jucan pleaca din pozitia sa de Membru al Consiliului National al Audiovizualului. Potrivit unei comunicari remise adplayers, Jucan a informat astazi presedintele Consiliului National al Audiovizualului – C.N.A in legatura cu decizia acestuia de renuntare la calitatea de membru al Consiliului.

„Decizia intra in vigoare incepand cu data de 17 ianuarie, a.c. Pana la finalizarea mandatului meu, respectiv pana la data de 28 februarie, a.c., domnul Mihail Marius Badea va prelua atributiile de membru titular al Consiliului, in conformitate cu decizia Parlamentului Romaniei din data de 28 februarie 2012”arata Valentin Alexandru Jucan, in comunicarea remisa adplayers.

Jucan isi motiveaza despartirea de CNA de proiectele personale pe care si le-am stabilit si instructia academica care sunt singurele argumente care stau la baza hotararii sale de a parasi calitatea de mmebru CNA.

„In ultimii sase ani, ca membru C.N.A., si alti opt ani in alte functii publice centrale, am servit interesul general al romanilor. Am scos mereu in evidenta valorile si principiile in care cred, indiferent de contextul politic, valori si principii pe care nu le-am negociat niciodata”

Cele mai grele: Transparentizarea activitatii CNA si reglementarea aparitiei minorilor in reclame

Intrebat de adplayers care crede ca au fost cele mai importante proiecte la care a lucrat, Jucan a afirmat ca „transparentizarea activitatii CNA si modernizarea institutiei, in ansamblu, este proiectul cel mai greu si, totodata, cel mai dificil”.

„Un segment al acestui proiect amplu este transmisiunea online a sedintelor Consiliului, segment care a ridicat extrem de multe probleme. La momentul propunerii initiale, majoritatea membrilor CNA faceau o opozitie extrem de puternica fata de transparentizarea institutiei”mai spune membrul CNA demisionar.

„Un alt proiect important este crearea fondului audiovizual si reglementarea aparitiei minorilor in reclamele la produse alimentare” a mai spus el.

Dupa mandatul CNA, consultanta de media si afaceri, in tara si Orientul Mijlociu

Despre viitorul sau dupa mandatul de la CNA, Valentin Alexadru Jucana a afirmat: „In perioada urmatoare voi dezvolta doua proiecte, unul in tara, unul in Orientul mijlociu. Voi oferi consultanta media si in afaceri europene. De asemenea, doresc sa continui studiile pentru doctorat”

„Cred in continuare ca in Romania se poate sustine o presa echilibrata, cu respect pentru informarea corecta, moralitate si decenta” spune Jucan.  „Multumesc pentru colaborare tuturor reprezentantilor presei locale si nationale si ii asigur ca voi continua sa fiu un partener in orice proces de intarire a independentei presei”a  conchis membrul CNA demisionar.

Mai mult in Media, TV, Reglementare, Responsabilitate Sociala


PUBLICITATE: