Peste 350.000 euro colectati in campania de donatii McHappy Day 2022, pentru a tine familiile impreuna
Joi, 22 Decembrie 2022

 

1.8 milioane de lei au fost colectate prin intermediul actiunilor din restaurantele McDonald’s, prin SMS, online si cu sprijinul companiilor partenere. Intreaga suma va fi pusa la dispozitia Fundatiei pentru a asigura functionarea celor trei Case Ronald McDonald din Bucuresti, Timisoara si Iasi, pentru a oferi timp pretios familiilor aflate in situatii vulnerabile.

AdPlayers. info

Campania anuala de strangere de fonduri McHappy Day, derulata de McDonald’s in Romania, in beneficiul Fundatiei pentru Copii Ronald McDonald, s-a incheiat cu succes. 1.8 milioane de lei au fost colectate prin intermediul actiunilor din restaurantele McDonald’s, prin SMS, online si cu sprijinul companiilor partenere. Intreaga suma va fi pusa la dispozitia Fundatiei pentru a asigura functionarea celor trei Case Ronald McDonald din Bucuresti, Timisoara si Iasi, pentru a oferi timp pretios familiilor aflate in situatii vulnerabile.

Suplimentar, prin campania de vanzare a iepurasilor Benny in restaurantele McDonald’s din tara, suma totala a donatiilor care a mers catre Fundatie, in 2022, se ridica la 2.3 milioane de lei, bani ce vor veni in ajutorul tuturor parintilor aflati in Casele Ronald McDonald. 

Desfasurata intre 21 si 27 noiembrie, campania McHappy Day a mobilizat si anul acesta comunitatea de clienti McDonald’s din tara. Timp de o saptamana, acestia au fost invitati sa contribuie cu donatii in restaurantele McDonald’s, la casele de marcat sau in cutiile speciale, pentru a sustine activitatea Caselor Ronald McDonald.

Sistemul de donare pus la dispozitia clientilor a inclus si alte optiuni: donatii via SMS, la numarul 8845* cu textul FAMILIE, pentru activarea unei donatii lunare in valoare de doi euro sau online, pe site-ul www.rmhc.ro/doneaza. In plus, in calitate de partener de misiune al Fundatiei pentru Copii Ronald McDonald, McDonald’s a contribuit printr-un mecanism propriu, oferind un leu din valoarea fiecarui Happy Meal vandut in perioada campaniei. 

Implicarea partenerilor din mediul de business a reprezentat o alta componenta importanta pentru succesul McHappy Day. Mai mult de 40 de sponsori s-au alaturat cauzei, avand deja parteneriate de traditie cu Fundatia pentru Copii Ronald McDonald. Valoarea totala a donatiilor oferite de companii din mediul privat s-a ridicat la 711.000lei.

„Anul acesta am demarat campania McHappy Day cu si mai multa incredere in binele pe care comunitatea din care facem parte il poate genera. Iar altruismul clientilor nostri, implicarea colegilor din echipa McDonald’s si sustinerea partenerilor au contribuit la noi rezultate frumoase. Pentru ca, in ciuda dificultatilor cu care ne-am confruntat in acest an, am reusit sa strangem 1.8 milioane de lei, fonduri care vor fi donate Fundatiei pentru Copii Ronald McDonald pentru a asigura cazare gratuita, mese calde si consiliere parintilor ai caror copii urmeaza tratamente medicale de lunga durata. In final, aceasta este misiunea McHappy Day: sa ofere timp pretios parintilor si copiilor si sa tina familiile impreuna in cele mai dificile momente.”, a declarat Paul Dragan, Director General Premier Restaurants Romania.

Prezenta in Romania de 24 de ani, Fundatia pentru Copii Ronald McDonald sprijina familiile vulnerabile din Romania, oferind parintilor cazare gratuita in Casele Ronald McDonald pe durata spitalizarii copiilor lor. Prima Casa a fost inaugurata in anul 2003, in Bucuresti, si a gazduit de-a lungul timpului peste 11.000 de parinti si copii veniti din toate colturile tarii pentru tratament.

Urmand modelul din Bucuresti, in anul 2008 a fost deschisa cea de-a doua Casa, in Timisoara, proiectul fiind remodelat complet si extins in cursul anului 2020. In luna mai 2022, Casa Ronald McDonald Iasi si-a deschis usile in curtea Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii „Sf. Maria”, pentru a deservi anual sute de familii din intreaga regiune. 

„Credem ca fiecare copil are dreptul sa primeasca ingrijiri medicale cu familia alaturi. Pentru acest obiectiv luptam zi de zi, de peste 24 de ani, in parteneriat cu spitale de copii, cu sprijinul partenerului nostru de misiune, McDonald’s si al fiecarui sponsor si donator care ni se alatura. ” a spus Amalia Nastase, presedinta Fundatiei pentru Copii Ronald McDonald.

,,Anul acesta a fost unul extrem de important: am deschis a treia Casa Ronald McDonald la Iasi, am inaugurat Centrul de servicii sociale la Timisoara, am demarat un program de educatie pentru sanatate – ingrijiri centrate pe familie, am sprijinit spitalele de copii cu dotari. Fiecare pas in fata aduce mult Bine pentru parintii si copiii din Casele noastre si din Spitalele si sectiile de pediatrie din tara. Putem oferi timp pretios impreuna cu fiecare gest de bine. Multumim echipei McDonald’s si tuturor partenerilor, donatorilor si voluntarilor si invitam companiile sa sustina cauzele de Bine redirectionand impozitul pe profit sau venit.”, a adaugat Amalia Nastase.

Valoarea donatiei este de 2 Euro/luna. Pentru a opri Donatia lunara trimite mesajul FAMILIE STOP la 8845. Suma alocata cauzei este de 2 Euro ( nu se percepe TVA pentru donatiile de pe abonament). In retelele Digi Mobil, Orange si Telekom Romania Mobile, pentru cartelele preplatite, TVA-ul a fost retinut la achizitionarea creditului. Pentru donatiile de pe cartele preplatite, in reteaua Vodafone utilizatorii nu platesc TVA. Campanie realizata cu sprijinul Digi Mobil, Orange Romania, Telekom Romania Mobile si Vodafone Romania.

Fundatia pentru Copii Ronald McDonald a fost infiintata in 1998 si sustine cele trei Case Ronald McDonald din Bucuresti, Timisoara si Iasi care gazduiesc gratuit familiile copiilor spitalizati pe durata tratamentelor medicale indelungate. In total, peste 22.000 de parinti si copii au fost primiti in aceste „Case departe de casa”. De asemenea, incepand cu anul 2017, Fundatia este coordonata de un consiliu director, din care fac parte:

Dna. Amalia Nastase, Founder & CEO, Amalia Nastase Communications

Dl. Stefan Iordache, Chief Operating Officer, Publicis One Romania

Dr. Alin Popescu, Medic specialist de medicina sportiva

Dl. Valentin Truta, General Counsel Hili Ventures

Dl. Martin Xuereb, Presedinte Ronald McDonald House Charities Malta


Mai mult in Responsabilitate Sociala, CSR


PUBLICITATE: