Partener Rogalski Damaschin in juriul Cannes Lions. Alina Damaschin jurizeaza Cannes PR Lions
Vineri, 05 Mai 2017

Alina Damaschin, Creative Leader si Managing Partner in cadrul Rogalski Damaschin Public Relations, reprezinta anul acesta Romania in juriul Cannes PR Lions, anunta Cannes Lions Romania, reprezentanta locala a celebrului festival de creativitate.

sursa: Rogalski Damaschin Public Relations

adplayers. info

Alina Damaschin, Creative Leader si Managing Partner in cadrul Rogalski Damaschin Public Relations, reprezinta anul acesta Romania in juriul Cannes PR Lions, anunta Cannes Lions Romania, reprezentanta locala a celebrului festival de creativitate.

Este pentru a doua oara in cei zece ani de existenta a agentiei cand un reprezentant al sau este invitat sa jurizeze in cadrul festivalului Cannes Lions, dupa ce in 2009 Eliza Rogalski, fondatoarea companiei, a marcat o premiera pentru industria de comunicare autohtona, fiind primul jurat roman la Cannes Lions.

„Cannes Lions reprezinta punctul zero al creativitatii globale, care continua sa inspire de 63 de ani generatii de profesionisti. In cei 19 de ani de cariera, am asteptat de fiecare data cu nerabdare luna iunie, cand acest festival se organizeaza, am urmarit tendintele dezbatute aici, am admirat sau criticat campanii castigatoare, am cautat sa invat ceva nou cu fiecare editie. In 2017, experienta invatarii continua din pozitia de jurat. Este un privilegiu unic si in acelasi timp dublu: sa pot vorbi despre standardele creativitatii romanesti in cadrul unui juriu international cu autoritate profesionala incontestabila si sa aduc acasa lectii valoroase”, a declarat Alina Damaschin.

Cu o experienta de 19 de ani in comunicare, Alina Damaschin este la ora actuala unul dintre cei mai cunoscuti si apreciati profesionisti din Romania.  Dupa ani de publicitate, in agentii precum D’Arcy, Saatchi & Saatchi si Lowe, unde a coordonat zeci de proiecte de comunicare integrata pentru branduri internationale si locale, Alina a intrat in PR mai intai ca Managing Director, apoi ca partener in cadrul Rogalski Damaschin Public Relations. Din acest rol a creat si coordonat campanii castigatoare la cele mai importante festivaluri de profil din lume: Cannes Lions, Effie, Digital Communication Awards, SABRE, European Excellence. Alina are un MBA in Comunicare si Leadership de la Quadriga University of Applied Sciences din Berlin.

Recomandare „Most Passionate Cannes Lions Ambassador”

„In 2017 Romania a primit acces la mai multe categorii de jurizare pentru evaluarile de shortlist, dar PR-ul este singura sectiune pentru care avem un reprezentant in juriul din Cannes, ce va decide premiantii” spune Teodora Migdalovici, ambasadorul Cannes Lions in Romania. „Pe lista propunerilor pentru PR s-au mai regasit Cohn & Jansen si Geometry Global, ambele fiind agentii care au castigat Gold la aceasta categorie in ultimii doi ani”.

„Am recomandat-o pe Alina Damaschin nu doar pentru o exceptionala cariera dobandita si in advertisingul clasic si in PR-ul creativ, ci si pentru rezultatele agentiei pe care o reprezinta, cel mai sonor dintre acestea fiind Goldul de la Lions Entertainment, din 2016, pentru un caz unde au deservit partea de relatii publice creative”, motiveaza Migdalovici, recomandarea partenerului creativ al agentiei Rogalski Damaschin.

Trainer de gandire creativa, Ambasador Cannes Lions in Romania si promotor al creativitatii locale prin platforma Love and Lobby, Teodora Migdalovici a fost in ultimii 13 ani unul dintre sustinatorii dedicati ai creativitatii din Europa de Est si a jucat un rol important in motivarea si formarea industriei creative locale. De-a lungul carierei profesionale, Migdalovici a castigat premiul pentru Diplomatie Privata, „Most Passionate Cannes Lions Ambassador” Silver de la Festivalul Cannes Lions, iar Foreign Policy i-a acordat Premiul categoriei Media pentru "Oameni si idei care schimba Romania in bine".  

Juriu prezidat de Karen van Bergen, CEO al Omnicom Public Relations Group din SUA

Juriul categoriei de PR al Cannes Lions va fi prezidat de  Karen van Bergen, CEO al Omnicom Public Relations Group din SUA.  Alina Damaschin va juriza cateva sute de campanii de PR ale unor branduri si companii consacrate evaluand creativitatea, originalitatea, dar si impactul acestora asupra consumatorilor si societatii. In 2012, Alina a fost jurat si in cadrul Eurobest, cel mai important festival al creativitatii din Europa.

Editia de anul acesta al celui mai mare festival de creativitate din lume, nu atrage doar profesionisti din domeniu, ci si nume sonore din industria cinematografica, muzicala si de entertainment de la nivel mondial. Printre cele mai cunoscute personalitati care vor urca pe scena de la Cannes se numara: Dame Helen Mirren, Sir Ian McKellen, Jessica Alba si Alicia Silverstone.

Mai mult despre Rogalski Damaschin Public Relations

Mai mult in PR, Festival

 


PUBLICITATE: