Panourile publicitare sustin cuiburile pentru berze. Parteneriat outdoor exclusiv Ultravision cu SOR
Joi, 25 Octombrie 2018

Panouri publicitare - cuiburi pentru berze. Parteneriat Ultravision cu Societatea Ornitologica Romana
Credit: Ultravision

Compania de publicitate outdoor Ultravision, in parteneriat cu Societatea Ornitologica Romana, transforma unipolurile in puncte de sprijin pentru cuiburile artificiale de berze, care vor contribui astfel la protejarea speciei.

adplayers. Iulian Toma

Berzele din Romania si-au gasit un nou aliat - panourile de publicitate outdoor. Pentru prima data in Romania, o firma de panotaj le ofera clientilor si spatiul publicitar necesar promovarii produselor, dar asigura si conditii de cuibarit pentru cea mai cunoscuta specie de pasare salbatica din Romania, barza alba (Ciconia ciconia).

Compania de publicitate outdoor Ultravision, in parteneriat cu Societatea Ornitologica Romana, transforma unipolurile in puncte de sprijin pentru cuiburile artificiale de berze, care vor contribui astfel la protejarea speciei.

„Berzele albe cuibareau in copaci, pe acoperisuri de case, colibe de stuf, dar treptat au ajuns sa cuibareasca pe stalpii retelelor de electricitate. De aici, au aparut de foarte multe ori incidente, soldate cu decesul pasarilor. Noi lucram pentru a reduce aceste incidente, alaturi de firmle de distributie de curent, folosim aplicatia <Uite barza!>, dar oricand este nevoie de un nou aliat. Ideea de a le oferi spatiu de cuibarit pe panouri publicitare ni s-a parut si originala si benefica, de aceea am sustinut dezvoltarea acestui proiect, alaturi de compania Ultravision” motiveaza parteneriatul, Ovidiu Bufnila, responsabil de comunicare la Societatea Ornitologica Romana (SOR), cel mai longeviv ONG de natura, specializat in protejarea pasarilor si a habitatelor lor.



„Ce nu putem garanta din primul an este cuibaritul cu success, dar am folosit datele pe care noi le avem pentru a le indica celor de la Ultravision zonele cu aglomerari mari de berze, acolo unde cuiburile ar putea fi ocupate cu success, chiar din primul sau al doilea an”, a mai adaugat reprezentantul Societatii Ornitologice Romane.

Potrivit autorilor proiectului, noile cuiburi, pe care compania Ultravision le instaleaza pe stalpii tip unipol din portofoliul agentiei, vor asigura conditii de siguranta pentru cuibaritul berzelor albe. Cuiburile sunt realizate dupa indicatiile oferite de specialistii de la SOR, dupa modele de cuib artificial care se folosesc deja si in Romania si in toate tarile unde aceasta specie mai cuibareste. Acesta este realizat dintr-o structura metalica care se umple ulterior cu material de cuibarit (fan si crengute), pentru a fi cat mai primitor, odata cu intoarcerea berzelor in luna martie a anului urmator.

Barza alba este o pasare ocrotita de lege, cu un efectiv de 5.000-6.000 de perechi care cuibaresc in Romania in perioada martie-august. In cele mai multe dintre cazuri, berzele folosesc aceleasi cuiburi ani la rand. Prin adaugarea de materiale noi an de an, cuiburile pot ajunge la un diametru de 2.5 m si o greutate intre 500-900 kg, iar structura implementata de Ultravision poate rezista la asemenea greutati fara niciun fel de problema.

“Din respect pentru natura si mediu, am gandit un proiect original, pozitiv, unic in Europa,  care imbina cu succes responsabilitatea sociala cu publicitatea stradala” a adaugat Mugurel Georgescu (foto), Director General al companiei de publicitate outdoor Ultravision, initiatorul si autorul proiectului de amplasare a noilor locuri de habitat pentru berze, instalate pe panourile publicitare.

Astfel, adauga managerul Ultravision, investitorii in publicitate care vor alege sa isi afiseze campaniile pe unipolurile cu cuib pentru berze, ce vor contribui la un mediu mai sigur pentru perpetuarea speciei, iar o parte dintre venituri vor fi directionate catre Societatea Ornitologica Romana.

Mugurel Georgescu a mai afirmat pentru adplayers ca, din dorinta de a respecta perioadele de instalare a berzelor la inceputul primaverii, urmat de cuibarirea si cresterea puilor, este de dorit ca inchirierea spatiului publicitar sa se faca pe o perioada de 12 luni de la inceputul anului, cu decorari ale panourilor astfel incat sa ofere siguranta cuibului pe durata unui ciclu complet de sedere a berzelor in Romania.

Potrivit managerului Ultravision, initiativa prin care panourile publicitare sunt puncte de sprijin pentru cuiburile de berze reprezinta o noutate si pentru Europa, proiectul demarat intre Ultravision si Societatea Ornitologica Romana fiind protejat deja la nivel european.

Mai mult despre compania si serviciile Ultravision

Detalii despre proiectul cuiburilor instalate pe panourile publicitare, pe pagina special dedicata



Mai mult in OOH, Outdoor, Publicitate Stradala, Publicitatea OOH

 


PUBLICITATE: