Minerii vin la RAC. Obiectiv: campania impotriva exploatarii aurului de la Rosia Montana
Marti, 26 Iunie 2012
 (Adplayers, Iulian Toma)  Minerii vin astazi la Consiliul Roman pentru Publicitate (Romanian Advertising Council, RAC). Potrivit unor surse din piata, Sindicatul Viitorul Mineritului a depus o plangere impotriva campaniei de comunicare sociala impotriva proiectului aurului, de la Rosia Mana.

Contactata de catre adplayers, Cristina Cojocaru, Secretar Executiv al Consiliului Roman pentru Publicitate (Romaniana Advertising Council, RAC) a confirmat sedita dastazi. Intrebata daca dezbatarea este una similara Consiliului National al Audiovizualului - in prezenta unor publicatii interesate, reprezentanta RAC a afirmat ca spre deosebire de CNA, o institutie publica, RAC este o asociatie de autoreglementare ce organizeaza sedintele doar in prezenta partilor implicate in analiza cazurilor.

Oficialul a mai spus ca transparenta deciziilor este una din prioritatile unor sedinte viitoare ale organizatiei care ia in calcul ca aceste intalniri sa aiba loc si in prezenta unor publicatii interesate de sedintele RAC.

Desi pana de curand statutul RAC prevedea doar analiza cazurilor de comunicare comerciala, in prezent organizatia se ocupa si de campaniile sociale. „La ultima Adunare Generala s-a extins accesibilitatea codului RAC inclusiv la comunicarea sociala” a  mai spus Cristina Cojocaru.

Din informatiile adplayers, cazul campaniei impotriva exploatarii aurului de la Rosia Montana va fi analizat de un comitet Etic format din  Doru Cristiu (membru permanent independent),  Ileana Dumitru ( Bergenbier), Roxana Nedelcu (Orkla Foods), Cristian Petriceanu ( InformMedia), Diana Stan (Unilever.


PUBLICITATE: