Graffiti BBDO a dat MAE "Viza pentru SUA" 2011
Vineri, 25 Noiembrie 2011

 (AdPlayers, Stiri) 
sursa: Graffiti BBDO, comunicat de presa 

Graffiti BBDO a realizat, pro bono, conceptul creativ si executiile  campaniei „Viza pentru SUA” 2011, derulata de Ministerul Afacerilor Externe, in parteneriat cu Ambasada SUA la Bucuresti. „Viza pentru SUA” urmareste sa ii ajute pe toti cetatenii romani care doresc sa calatoreasca in SUA sa isi pregateasca mai bine dosarul de candidatura si sa contribuie, in acest fel, la scaderea ratei de respingeri ale solicitarilor de viza.

Campania are componenta de print, online, radio si outdoor si se desfasoara in perioada noiembrie-decembrie 2011. „Pentru componenta outdoor, am dezvoltat un vizual simplu si de impact, care ilustreaza mesajul principal „Daca vrei sa vezi SUA, arata-ne cat de mult iubesti Romania”. In print, am ales o abordare care sa se diferentieze de fotografiile editoriale, am folosit astfel fotografii intr-un stil amator, cu oameni care se pozeaza cu diverse obiective ce amintesc de cele americane, dar nu sunt, evident, originalul. Publicul este si aici trimis sa se informeze pe site, daca vrea fotografii cu obiectivul turistic autentic. Spotul radio, de asemenea, aminteste site-ul, prezentand o mnemonica simpla de a gasi link-ul cu aluzii la conditiile pe care ar fi bine sa le indeplineasca aceia care aplica” declara Mihai Gongu, Creative Director Graffiti BBDO.

Componenta online a campaniei a fost realizata, tot in regim pro bono, de catre Kaleidoscope, agentia de creatie digitala a grupului BBDO, in timp ce suportul financiar pentru productia materialelor a fost asigurat de PEPSICO. Toate componentele campaniei „Viza pentru SUA” sunt accesibile si pot fi descarcate de pe site-ul MAE, din cadrul sectiunii „Viza pentru SUA”, de unde se pot obtine si informatii suplimentare despre campanie  (http://www.mae.ro/viza-pentru-sua).

Echipa BBDO care a lucrat la realizarea campaniei este formata din:

Cosmin Radoi - Managing Director Graffiti BBDO

Mihai Gongu - Creative Director Graffiti BBDO

Octavian Toma - Group Creative Director Graffiti BBDO

Gelu Florea - Art Director Graffiti BBDO

Ioana Avram - Art Director Graffiti BBDO

Alexandru Dumitrascu - Senior Account Executive Graffiti BBDO

Roxana Hrimiuc - Account Director Graffiti BBDO

Mihaela Olteanu – Traffic Manager Graffiti BBDO

Maria Georgescu – Traffic Assistant Graffiti BBDO

Simona Costea - Client Service Manager Graffiti BBDO

Stefan Chiritescu - Head of Strategy Graffiti BBDO

Vlad Ciocan - Digital Marketing Manager Kaleidoscope

Dan Petru - Flash Developer Kaleidoscope

Ada Teslaru – Consultant BBDO Group



Mai mult in Conturi



PUBLICITATE: