Dosarul Publicitatii Stradale ajunge la Casa Presei. Nici Vodafone nu a auzit de Legea nr.185.
Vineri, 26 Februarie 2016
 
Dosarul Publicitatii Stradale adplayers a ajuns la Casa Presei. 25 Februarie 2016.
foto: adplayers. 

adplayers. Iulian Toma

Cu incurajari si mesaje de sustinere ca initiativa de a semnala investitorilor in publicitate intrarea in legalitate a campaniilor de publicitate outdoor, adplayers va prezinta si alte cazuri relevante in peisajul comunicarii stradale care incalca Legea nr.185/2013, cunoscuta popular si sub numele de Legea Publicitatii Stradale.

Dupa un mesh Pepsi care acopera o cladire de pe Bd Magheru, Dosarul Publicitatii Stradale initiat de adplayers a ajuns la un alt caz emblematic: Casa Presei Libere, o cladire reprezentativa a presei romanesti, unde ne intalnim cu o alta emblema in lumea telecomunicatiilor, marca Vodafone.

Intrata in vigoare in noiembrie 2015, dupa doi ani de amanare a intrarii in vigoare de la adoptarea in Parlamentul Romaniei adusa de Ordonanta de Urgenta,  Legea nr. 185 privind amplasarea si autorizarea mijloacelor de publicitate pare ca nici nu exista nici pentru vechile dar nici pentru noile campanii.

Potrivit Legii nr.185, art.15, alin 2, intrata in vigoare in luna noiembrie 2015 “Amplasarea publicitatii este interzisa in urmatoarele situatii: (..) 2. Se interzice acoperirea cu orice mijloc de publicitate a suprafetelor vitrate ale cladirilor”.

Mesajul adplayers este sustinut si de Institutului de Politici Publice (IPP), organizatie care, aflata in dialog atat cu autoritatile statului cat si jucatorii din publicitate, cere intrarea in legalitatea a amplasarii publicitatii. In lipsa unei pozitii si a unui demers oficial de intrare in legalitate a amplasarii campaniilor stradale, organizatia a afirmat pentru adplayers ca va face demersuri de intrare in legalitate inclusiv la companiile mama ale anuntatorilor din Europa sau SUA. 

Mai mult in OOHLegislatie

Alte articole adplayers in Dosarul Publicitatii Stradale.

Pepsi ignora Legea, nu filmul. IPP: “Dear PepsiCo, your problem is that you grossly violate Law 185, Art.15"


 


PUBLICITATE: