De la benzi desenate in 1939, la imperiul Batman de 27 de miliarde de dolari
Miercuri, 05 Mai 2021

 

 

 

 

Evaluata la peste 27 de miliarde de dolari, Batman, una dintre cele mai importante francize din lume, inregistreaza, pe langa incasarile de 7 miliarde de dolari generate de filmele din seria Batman, importante vanzari din produsele adiacente din cadrul francizei.

 

 

 

 

 

 

 

 

AdPlayers.info

 

 

 

 

 

 

 

 

Evaluata la peste 27 de miliarde de dolari, Batman, una dintre cele mai importante francize din lume inregistreaza, pe langa incasarile generate de filmele din seria Batman, importante vanzari din produsele adiacente din cadrul francizei.

 

 

 

Batman a luat na?tere  in 1939, fiind creat de Bob Kane ?i Bill Finger, in numarul 27 al revistei de benzi desenate Detective comics.

 

 

 

De la aparitia in acel numar al revistei pana la un adevarat imperiu nu a mai fost mult. In 1943 a aparut ?i primul film Batman, in care actorul principal a fost Lewis Wilson.

 

 

 

Povestea a evoluat, iar in 1949 a aparut o noua versiune, denumita Batman ?i Robin, iar rolul principal i-a revenit lui Robert Lowery.

 

 

 

Au urmat alte zeci de filme, iar Batman a devenit un titlu de referinta in industria productiilor cu super-eroi. Iar produsele adiacente sunt ?i ele la mare cautare.

 

 

 

Peste 600 milioane de dolari din jocuri video

 

 

 

Un bun exemplu il reprezinta jocurile video, care au adus venituri de peste 600 de milioane de dolari. Pe langa acestea, numeroase jocuri de noroc inspirate din povestea lui Batman, vin sa completeze veniturile din produsele adiacente. Astfel, in sectiunea

 

NetBet jackpot sunt disponibile jocuri precum The Dark Knight, Batman & The Riddler Riches, Batman & The Batgirl Bonanza, Batman & The Penguin Prize ?i Batman & The Joker Jewels.

 

 

Drepturile de licentiere ale marcii au fost fructificate la maxim, astfel ca cele mai mari venituri sunt generate de produsele conexe, precum obiectele de merchendeising ?i jucarii. Acestea au adus venituri de peste 21 de miliarde de dolari.

 

 

 

Venituri de peste 7 miliarde de dolari din filme

 

 

 

 

 

 

 

 

Filmele din seria Batman au generat venituri impresionante. Din aceasta suma, peste 6 miliarde de dolari provin din incasarile la box office. Apoi, 1.2 miliarde de dolari sunt din inchirierea filmelor pe DVD ?i 340 de milioane de dolari din drepturile TV.

 

 

 

 

 

 

 

 

Filmul din aceasta franciza cu cele mai mari incasari la box office este The Dark Knight Rises, care a trecut de 1 miliard de dolari. Acesta este continuarea filmului din 2008, The Dark Knight, 

considerat unul dintre cele mai bune filme din istorie, potrivit topului IMDB ?i cu incasari similare.

Un alt film din franciza care a reu?it sa treaca de 1 miliard de dolari este Joker, aparut in 2019, acesta aducandu-i totodata lui Joaquin Pheonix ?i un Premiu Oscar in 2020.

 

 

Batman vs. Superman: Dawn of Justice este un alt film cu incasari foarte bune, care au trecut de 850 de milioane de dolari.

 

 

 

 

 

 

 

 

Actori de top, in rolul lui Batman

 

 

 

In urmatorul film din franciza, The Batman (2022), Rolul lui Batman va fi interpretat de Robert Pattinson, ceea ce a nascut multe discutii aprinse printre fani.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ben Affleck este cel mai recent Batman pe care fanii l-au putut urmari in incepand cu 2016 incoace, in patru filme, ultimul lansat in primavara acestui an.

 

Inaintea lui Ben Affleck, Christian Bale a fost Batman, in Batman Begins, The Dark Knight ?i The Dark Knight Rises, lasand o impresie excelenta.

George Clooney a avut ?i el o scurta aventura in 1997 in Batman & Robin, iar in 1995 rolul a fost interpretat de Val Kilmer in Batman Forever.

 

 

Kevin Conroy,  Michael Keaton, Adam West, Robert Lowery ?i Lewis Wilson sunt alti actori care au fost Batman.

 

 

 

 

 

 

Dincolo de filme, popularitatea Batman mai este generata ?i de numeroasele desene animate, reclame, carti ?i reviste. Toate acestea contribuie la un interes ridicat printre oameni, iar fiecare lansare din seria Batman este a?teptata cu nerabdare de public.

 

 

Mai mult in Parteneriate, Entertainment

 


PUBLICITATE: