Carrefour Romania doboara GUINNESS WORLD RECORDS la cea mai lunga prajitura. Peste 2 kilometri, comparativ cu 421 metri, vechiul record.
PR
Joi, 04 Octombrie 2018
 

Credit: Carrefour Romania / McCann PR

Pentru realizarea preparatului au fost utilizate 2 tone si jumatate de faina si peste 5 tone de mere romanesti. Placinta a fost pregatita in laboratoarele proprii Carrefour, iar peste 100 de angajati din raionul brutarie din hipermarketurile din Bucuresti, Braila si Ploiesti au contribuit la inscrierea acesteia in Cartea Recordurilor

adplayers.info

Carrefour Romania a doborat recordul GUINNESS WORLD RECORDS™ pentru sectiunea Longest line of pie slices, cu o placinta care masoara o lungime de 2.371,20 de metri. Preparatul a fost realizat de catre expertii brutari ai Carrefour Romania, din mere romanesti proaspete si gustoase, direct de la producatorii locali.

Carrefour Romania redescopera gusturile traditionale printr-un eveniment inedit, devenind detinatorul unui titlu oficial GUINNESS WORLD RECORDS pentru Longest line of pie slices. Recordul anterior a fost obtinut pe 9 decembrie 2017, cand Téléthon si Carrefour (Franta) au realizat o placinta cu lungimea de 421,60 metri. Pentru certificarea noului record, un adjudecator oficial al GUINNESS WORLD RECORDS s-a ocupat de masurarea exacta a dimensiunilor placintei, stabilind daca toate criteriile de jurizare au fost indeplinite corespunzator.

Desertul, atat de cunoscut romanilor, a fost realizat din produse proaspete si gustoase, din mere romanesti, de la micii producatori locali. Pentru realizarea preparatului au fost utilizate 2 tone si jumatate de faina si peste 5 tone de mere romanesti. Placinta a fost pregatita in laboratoarele proprii Carrefour, iar peste 100 de angajati din raionul brutarie din hipermarketurile din Bucuresti, Braila si Ploiesti au contribuit la inscrierea acesteia in Cartea Recordurilor.

Reteta aleasa pentru placinta este una traditionala si urmeaza a fi produsa la o scara mai larga, in toate hipermarketurile din tara, astfel incat locuitorii fiecarui oras se vor putea bucura de gustul si aroma ingredientelor proaspete, romanesti la ei acasa. Totodata, Carrefour a decis ca dupa certificarea tentativei oficiale  de catre Guinness World Records, cea mai lunga placinta de mere va fi donata centrelor de copii din Bucuresti.

„Recordul a reprezentat inca de la inceput o provocare pentru Carrefour Romania. Am vrut sa le reamintim clientilor nostri de gustul copilariei printr-un desert cunoscut tuturor, celebra placinta de mere, intr-un mod surprinzator. La Carrefour sustinem si incurajam dezvoltarea micilor producatori locali, iar mobilizarea pentru indeplinirea recordului a insemnat implicarea totala a acestora in proiect. Ne bucuram ca le putem oferi, zi de zi, consumatorilor optiuni alimentare sanatoase si de calitate, pentru ca acestia sa poata manca mai bine, oriunde si oricand.”, spune Silviu Diaconu,  Director Achizitii Fructe si Legume al Carrefour Romania.

„Alaturi de ciorbe, placintele reprezinta un diferentiator al gastronomiei romanesti de bucatariile natiunilor din jur. Placintele sunt in mod traditional gatite in multe tari, insa o diversitate atat de mare cum gasim in bucataria romaneasca nu are nicio alta natiune. Cu precadere placinta de mere (cu variatiunea celei cu dovleac) coapta in modul acesta, folosind aceste tehnici specifice, nu e regasita in nicio parte a lumii, oricat de apropiata sau indepartata ar fi. Vad in placinta de mere indelungata traditie si abordarea inovativa in acelasi timp. E ceva doar al nostru, o directie pe care doar noi, romanii, am explorat-o.”, spune Marius Tudosiei, Specialist in gastronomie.



Mai mult in PR
 


PUBLICITATE: