Cambridge Assessment English a desemnat Centrul Cultural de Limba Engleza Shakespeare Bucuresti cel mai bun centru de pregatire la categoria pas-cu-pas
Vineri, 05 Aprilie 2019


Credit: Centrul Cultural de Limba Engleza Shakespeare Bucuresti 

In 2018 Cambridge Assessment English a lansat in premiera in Romania Preparation Centre Awards pentru a recompensa cele mai bune centre de pregatire pentru examene. Din cele 73 de scoli din cursa pentru a doua editie a Preparation Centre Awards din Romania, Centrul Cultural de Limba Engleza Shakespeare din Bucuresti a fost desemnat „cel mai bun centru de pregatire“ la categoria ‘abordare pas-cu-pas’. 

adplayers. info 

Din cele 73 de scoli din cursa pentru aceasta a doua editie a Preparation Centre Awards din Romania, Centrul Cultural de Limba Engleza Shakespeare din Bucuresti a fost desemnat „cel mai bun centru de pregatire“ la categoria ‘abordare pas-cu-pas’. Acest premiu certifica faptul ca centrul de pregatire castigator a oferit cursuri pentru toate calificarile Cambridge English si a obtinut cel mai mare numar de certificate.

In 2018 Cambridge Assessment English a lansat in premiera in Romania Preparation Centre Awards pentru a recompensa cele mai bune centre de pregatire pentru examene. S-au acordat trei premii pentru trei categorii: Abordare pas-cu-pas, Metoda de pregatire si Centru nou. 

Cambridge Assessment English este departamentul din cadrul Universitatii Cambridge (Marea Britanie) specializat in evaluarea si certificarea competentelor de limba engleza. Sediul central este in Marea Britanie iar in intreaga lume exista 27 de birouri regionale. In fiecare an mai mult de 5,5 milioane de candidati din intreaga lume sustin examenele Cambridge English. 

Pentru a promova si raspandi limba engleza si cultura britanica.

Centrul Cultural de limba engleza Shakespeare a fost infiintat in 2002 cu scopul de a promova si raspandi limba engleza si cultura britanica, precum si schimburile culturale intre Romania si Marea Britanie. 

In acest sens, Centrul Cultural Shakespeare desfasoara o serie de activitati dedicate atat copiilor cat si adultilor (parintilor si profesorilor) interesati de limba engleza si cultura britanica prin: organizarea si sustinearea cursurilor de pregatire pentru obtinerea tuturor calificarilor Cambridge English, organizarea de conferinte si prezentari pe teme culturale, seminarii, spectacole, sesiuni de lecturi literare in limba engleza, ateliere de studiu, organizarea de competitii culturale accesibile tuturor copiilor si tinerilor – Essay Competition, Spelling Championship. 

Cu o echipa de profesori specializati si o metoda de predare unica in Romania (adaptare a Teoriei inteligentelor multiple de Howard Gardner, Harvard University), Centrul Cultural de limba engleza Shakespeare a devenit in cei 17 ani de existenta un simbol al predarii limbii engleze. 

Cursuri de limba engleza pentru copii si tineri si cambridge CELTA pentru profesori. 

In prezent, Shakespeare School  ofera cursuri de limba engleza pentru copii si tineri (4-19 ani) fiind totodata primul si singurul centru din Romania acreditat pentru organizarea cursurilor Cambridge CELTA pentru profesori. 

 

Cu patru sedii in Bucuresti, o istorie si  o experienta de 17 ani pe piata din Romania, Shakespeare School isi propune sa pregateasca in fiecare an un numar tot mai mare de candidati pentru toate tipurile de examene Cambridge.

Portofoliul cursurilor de pregatire pentru aceste examene s-a diversificat incluzand in prezent toate nivelurile de invatare de la incepator pana la avansat: A1-A2 YLE, A2 Key, B1 Preliminary, B2 First, C1 Advanced. Cursurile au fost adaptate astfel incat sa asigure pregatirea eficienta la fiecare nivel;  aceasta incepe de la o varsta foarte frageda facilitand astfel introducerea examenelor Cambridge pas cu pas. Elevii sunt sprijiniti la fiecare etapa a procesului de imbunatatire a limbii engleza, fiecare an avand un obiectiv concret: obtinerea unui certificat Cambridge.

Potrivit reprezentantilor de comunicare, Centrul Cultural de Limba Englesa Shakespeare se mandreste cu mii de cursanti care au facut performanta in limba engleza, in tara si in strainatate. 

,,Centrul Cultural de limba engleza Shakespeare isi propune sa ramana cel mai important si relevant centru de pregatire step by step a examenelor Cambridge din Romania prin dezvoltarea si adaptarea continua a metodelor de predare si prin pregatirea unui numar tot mai mare de copii si tineri pentru obtinerea certificatelor Cambridge" declara doamna Adriana Alionte, Fondator si Director Centrului Cultural de Limba Engleza Shakespeare din Bucuresti.

,,Pentru noi, acest premiu reprezinta recunoasterea eforturilor unei echipe de profesori de top dar si o mare provocare: aceea de a ramane Cel Mai Bun Centru de Pregatire pentru Examenele Cambridge, din Romania – distinctie oferita in 2017 de Cambridge Assessment English" adauga echipa de management a centrului. 

,,Anual aproximativ 98% dintre cursantii nostri obtin mult doritele certificate Cambridge. In 2018 am depasit pragul de 1.000 de candidati inscrisi la unul dintre examenele Cambridge, iar rezultatele lor au fost exceptionale"

,,Pentru a ne asigura ca elevii nostri sunt pregatiti sa faca fata unui examen Cambridge, acordam o atentie sporita fiecarei parti de examen in parte, ajutandu-i sa descopere, din multitudinea de strategii de lucru aplicate la curs, cele care se potrivesc cel mai bine stilului lor de lucru si timpului alocat" afirma Georgiana Bose, profesor de limba engleza la Centrul Cultural de Limba Engleza Shakespeare din Bucuresti.

,,In acelasi timp, organizam anual, special pentru cursantii nostri, simulari complete ale examenelor Cambridge pe care ei urmeaza sa le sustina. Ne dorim ca prin acest proces unic sa ii familiarizam cu atmosfera de examen, astfel incat sa fie bine pregatiti si sa stie la ce sa se astepte" 

Ce este Cambridge Assessment English? 

Cambridge Assessment English este departamentul din cadrul Universitatii Cambridge (Marea Britanie) specializat in evaluarea si certificarea competentelor de limba engleza. Sediul central este in Marea Britanie iar in intreaga lume exista 27 de birouri regionale. 

In fiecare an mai mult de 5,5 milioane de candidati din intreaga lume sustin examenele Cambridge English. Acestea corespund perfect nivelurilor din CECRL la crearea caruia Cambridge Assessment English a participat. Avand in vedere ca recunoasterea examenelor de catre Ministerul Educatiei Nationale este de asemenea structurata pe nivelurile CECRL, calificarile Cambridge English sunt pe deplin compatibile cu programa scolara).   

Mai mult despre 
Cambridge Assessment English, pe www.cambridgeenglish.org/ro/

Preparation Centre Awards, de la A la Z ...

6 tari participante: Cipru, Franta, Olanda, Polonia, Cehia, Romania

3 categorii de premii / 3 castigatori din fiecare tara:

Metoda de pregatire: o institutie care utilizeaza cel mai bine materialele oficiale de pregatire pentru calificarile Cambridge English publicate de Cambridge University Press.

Centru nou: o scoala noua care a introdus recent pregatirea pentru examenele Cambridge English

Abordarea step-by-step: o institutie care urmeaza sistemul de pregatire progresiv si ofera examene Cambridge English pentru toate nivelurile de invatare.

Institutiile pot concura in mai multe categorii, dar pot castiga numai in una dintre ele. Pentru cea de-a doua editie din 2019, Cambridge Assessment English a primit 73 de candidaturi din Romania.

Juriul international Cambridge English

Castigatorii sunt alesi de un juriu format din 4 membri, experti Cambridge Assessment English: Guy Chapman, director al Departamentului International Institutii Scolare; Cécile Loyer, manager marketing pentru Europa; Victoria Watkins, manager comercial pentru Europa si Sebastian Hockliffe, manager de vanzari pentru Cambridge University Press.

Premiul: Excursie la Cambridge pe 29 si 30 martie 2019 cu programul::

Instruire special conceputa pentru laureati: « Din culisele examenelor Cambridge English » pentru descoperirea etapelor de elaborare a unui examen.

Cina de gala la care au participat Cambridge Assessment English si Cambridge University Press

Vizitarea unor colegii din cadrul Universitatii Cambridge 

Examenele Cambridge English sunt recunoscute pe plan international de peste 20.000 de universitati, angajatori si institutii de stat din intreaga lume. Ele deschid calea catre invatamantul superior, maresc sansele de angajare si sporesc oportunitatile de studii sau munca. Pregatirea pentru aceste examene permite tuturor elevilor sa obtina un nivel foarte bun de limba engleza atat in scris cat si in comunicarea verbala. Pregatirea pentru examen poate avea loc in scoala la care elevul invata sau in institutii precum centrele de limbi straine care ofera pregatire pentru examene, in cadrul unor cursuri care ofera un parcurs de invatare bine definit.

Pentru 95% dintre respondentii unui studiu recent realizat de Cambridge Assessment English la care au participat 5789 de cadre didactice si directori de scoli din 109 tari, examenele Cambridge English au un impact pozitiv asupra predarii si invatarii. Pentru 86% dintre acestia, pregatirea examenelor Cambridge sporeste in mod semnificativ increderea in sine, iar 90% considera ca examenele cresc motivatia elevilor -  motivatia fiind cheia principala pentru succesul invatarii limbilor straine.

Mai mult in Educatie, PR, Conturi


PUBLICITATE: