Buget CSR de 700.000 euro de la Provident. SigurantaFinanciara.ro unul dintre programe
Joi, 18 Decembrie 2014
 
sursa: SigurantaFinanciara.ro / selectie adplayers.ro

adplayers. Iulian Toma

Provident a investit 700.000 de euro in responsabilitate sociala, materializati in programe de educatie financiara, dupa cum a declarat pentru adplayers, Vlad Sandru, manager de comunicare in cadrul Provident Financial Romania.

Oficialul nu a dezvaluit si valoarea investitiilor in marketing si comunicare, precizand ca acestea se supun unor reguli si conditii de comunicare ale grupului britanic International Personal Finance (IPF) din care face parte Provident. 

In prezent, pe langa propriul departament de profil, serviciile de comunicare Provident sunt administrate de agentiile McCann PR (relatii publice si comunicare), Jazz (servicii de creatie) si Initiative (servicii de media).

SigurantaFinanciara.ro : 2 din 3 romani planifica din timp cheltuielile de sarbatori

Unul dintre programele de responsabilitate sociala Provident este si platforma Siguranta Financiara, un centrul  online de resurse de educatie financiara si antreprenoriala lansat in octombrie 2013, care a avut peste 40.000 de vizitatori unici pe parcursul acestui an, 30% dintre ei revenind cu regularitate pe site.

Potrivit unui sondaj efectuat pe 640 de respondenti din publicul sigurantafinanciara.ro din toata tara in perioada 12 noiembrie - 15 decembrie 2014, romanii tind sa-si planifice din timp bugetul de sarbatori si sa cheltuiasca in mod cumpatat pentru cosul de cumparaturi de Craciun.

Aproximativ 2 din 3 romani (64% dintre respondenti) au declarat ca planifica din timp cheltuielile de sarbatori si fac tot posibilul sa se incadreze in buget, iar aproximativ o treime vor face sporadic cumparaturile de sarbatori, care includ cosul de cumparaturi pentru Craciun, cadourile si alte achizitii specifice, chiar daca se asteapta sa depaseasca bugetul disponibil.

Cosul de cumparaturi va presupune un buget similar cu cel al oricarei alte saptamani din an pentru 44% dintre respondenti, in timp ce 33% se asteapta sa cheltuiasca cel putin dublu fata de cosul saptamanal obisnuit.

Pentru cadourile de sarbatori, 36% dintre respondenti au spus ca vor aloca aproximativ o treime din veniturile lunare ale familiei. In acelasi timp, 37% dintre ei vor cheltuisub 10% din veniturile lunare, intrucat au economisit si au planificat din timp bugetul pentru a acoperi aceste cheltuieli.

15% dintre respondenti sustin ca vor aloca un buget de cel putin jumatate din veniturile lunare ale familiei pentru cadourile de sarbatori, iar 12% au spus ca se vor imprumuta pentru a-si echilibra bugetul de sarbatori.

Peste 66% dintre participantii la sondaj nu vor pleca in vacanta in acest an si vor petrece sarbatorile in familie, in timp ce un sfert dintre respondenti spun ca au planificat din timp vacanta de iarna, au economisit si au cautat oferte speciale si reduceri pentru biletele de avion si cazare.

“Educatia financiara este una dintre prioritatile strategiei noastre de investitie in comunitatesivom continua sa dezvoltam platforma sigurantafinanciara.ro pentru a raspunde nevoii de informare a romanilor si a-i ajuta sa ia decizii financiare in cunostinta de cauza”, a declarat Viktor Boczán, directorul general al Provident Financial Romania.

Mai mult in Conturi


PUBLICITATE: