Baumix (client Brandstalk, The Group) da in judecata Henkel(Ceresit), Henkel alege Media Investment (The Group)
Joi, 01 Ianuarie 2009
 (AdPlayers.ro, Iulian Toma)

Lovitura de teatru la sfarsitul lui 2008 pe piata conturilor de publicitate. Henkel a ales Media Investment (The Group). Oficialii de comunicare The Group au confirmat pentru Business Standard castigarea contului de media.

Ca o coincidenta, Henkel alege o agentie de media din grupul de comunicare ce a semnat creatia si strategia campaniilor de promovare Baumix, marca ce a dat in judecata Ceresit, de la Henkel.

Producatorul de adezivi si materiale de constructii Baumix actiona in judecata compania Henkel in primavara anului trecut, pentru incalcarea drepturilor de proprietate intelectuala.

Potrivit unui material publicat de AdPlayers in luna martie, anului trecut, avand ca sursa agetia de PR Nicola Porter Novelli, in anul 2004, compania Baumix si-a inregistrat si protejat la OSIM, alaturi de numele brandului si sloganul “pentru profesionisti” cat si designul sacilor de ambalaj pentru adezivi, gleturi si alte produse apartinand companiei.

Conform sursei citate, compania Henkel a lansat saci cu adezivi marca Ceresit si cu design copiat dupa aspectul sacilor Baumix si a inceput promovarea marcii Ceresit la locurile de vanzare prin intermediul sloganului “Ceresit, pentru profesionisti”.

Contul de media Henkel este aproximat de surse AdPlayers din piata de media la 6,5-7 Milioane EUR, buget in urma caruia Media Investment ar putea castiga un comision cuprins intre 400.000 si 700.000 EUR, in functie de comisioanele negociate cu clientul si reducerile suplimentare ( "rebate"-urile) negociate cu furnizorii de media.


PUBLICITATE: