Baumix a dat în judecata Henkel "pentru profesionisti"
Marti, 13 Martie 2007

Baumix a dat în judecata Henkel pentru profesionisti

(AdPlayers.ro, Iulian Toma)

Producatorul de adezivi si materiale de constructii Baumix a actionat în judecata compania Henkel pentru încalcarea drepturilor de proprietate intelectuala, anunta oficialii de comunicare ai companiei, de la agentia de relatii publice Nicola Porter Novelli.

Potrivit sursei, în anul 2004, compania Baumix si-a înregistrat si protejat la OSIM, alaturi de numele brandului si sloganul “pentru profesionisti” cât si designul sacilor de ambalaj pentru adezivi, gleturi si alte produse apartinând companiei.

Ulterior acestui moment, compania Henkel a lansat saci cu adezivi marca Ceresit si cu design copiat dupa aspectul sacilor Baumix si a început promovarea marcii Ceresit la locurile de vânzare prin intermediul sloganului “Ceresit, pentru profesionisti”.

Vânzarile produselor Baumix, arata reprezentantii companiei, au înregistrat o stagnare la momentul la care Ceresit s-a lansat cu ambalaje similare si a demarat promovarea sub sloganul protejat intelectual de compania Baumix.

“Faptul ca ne-au fost copiate ambalajele este nepermis moral, dar, în plus, am decis sa actionam în judecata compania Henkel pentru ca încalcarea proprietatii intelectuale ne-a cauzat mari prejudicii în planul imaginii si ne-a afectat vânzarile”, a declarat Augustin Russu, Director General al companiei Baumix.

“Le-am semnalat acest lucru în scris, am încercat sa gasim o solutie astfel încât sa-si retraga sacii cu design copiat dupa ambalajele noastre - a continuat Augustin Russu, “dar ne-am lovit de o tacere vinovata. Asa încât nu ne-a ramas decât demersul legal pentru a stopa prejudiciile”

Cele mai recente campanii Baumix - “pentru profesionisti” au fost semnate de agentia de publicitate Brandstalk si derulate în media de agentia Media Investment.

Baumix a dat în judecata Henkel pentru profesionisti

PUBLICITATE: